En app för hela Helsingborg

ML
Max Lennartsson

Guide Helsingborg är appen för dig som vill upptäcka Helsingborg i ditt eget tempo. I appen finns berättelser om stort och smått, nytt och gammalt och om flera av de stora kulturplatserna i staden. Botanisera bland Fredriksdals och Sofieros natur, bläddra bland guiderna i Dunkers kulturhus, upptäck historien bakom Kärnan och mycket mer. Därtill finns det en mängd olika stadsvandringar som du kan njuta av.

För dig som kulturtant finns det kort sagt massor att njuta av på våra kulturplatser i Helsingborg. På Dunkers kulturhus kan du fördjupa dig i aktuella utställningar. Dessutom kan du lära dig mer om Helsingborgs historia i den lokalhistoriska utställningen På Gränsen.

På Fredriksdal finns det flera guider för dig som både vill lära dig om naturen i parken, stadskvarterets historia (gamla Helsingborgs centrum) och få grundlig kunskap om ett av Sveriges största friluftsmuseum. Bland annat får du lära dig om hur landeriet Fredriksdal donerades till Helsingborg, hur det gick till när det blev friluftsmuseum och mycket annat intressant.

Kungliga Sofiero bjuder på flera guider på området. Om du är riktigt sugen på Sofiero och har tiden med dig kan du gå en omfattande vandring med 64 guidepunkter. Punkterna involverar allt från slottet till totempålen vid vattnet och mängder av växterna som finns på området. Du kan dessutom få en snabb guide till de tio bästa platserna på Sofieros stora område och gå en fördjupande vandring som handlar om träden i parken.

Snart 700 år gamla Kärnan är fortfarande barnsligt rolig att bestiga. Den vindlande trappan är en utmaning oavsett ålder. Ännu roligare blir det med en av audioguiderna om tornets historia. För vuxna finns en fördjupande historieguide och för barn finns en dramatiserad berättelse om tornet och om hur livet såg ut för flera hundra år sedan.

Ett axplock av alla vandringar som finns i appen

Följ med Chriss Vourdouka, en av Helsingborgs greeters, till våra mesta och bästa Instagram-platser. Lär känna Helsingborg grundligt med en promenad från söder till norr längs Landborgen. Se de mest turistvänliga besöksmålen med en klassisk stadsvandring. Är du fontänfantast? Då finns det en guide för dig i appen. Häng med Anna Brandeby på en shoppingtur till några av Helsingborgs bästa shoppingställen som Bruksgatan och Kullagatan. Upptäck fantastisk gatukonst från lokala och internationella artister på Söder med #artstreethbg. Håll dessutom utkik efter nya konstverk i sommar då en ny upplaga av gatukonstfestivalen går av stapeln.

Vissa platser har guider på flera språk, bland annat tyska, engelska och danska.

Hämta Guide Helsingborg för Android eller iOS

Guide Helsingborg hittar du på Google play och App Store. Hämta den gratis!

Lämna en kommentar