En dag i vårens tecken

Fideli Österström

Våren är här och med den har värmen kommit. Förutom gröna träd och blommande blommor är Vårlust på Fredriksdal ytterligare ett vårtecken att lägga till på listan. Evenemanget firar att vintern är ett minne blott och att varmare tider äntligen är här för att stanna. Är du intresserad av hållbar matproduktion, växtodling eller kanske bara vill hälsa på lantrasdjuren? Då är söndagen 19 maj på Fredriksdal ett givet besöksmål för dig och din familj.

Vårlust är en heldag fylld med inspirerande vandringar och aktiviteter. Delta i Fredriksdals bönskola och lär dig bland annat mer om det vegetariska superproteinet eller följ med och mata Fredriksdals lantrasdjur. Förutom detta finns det möjlighet att baka eget bröd, smaka på en del av naturens skafferi, se hästar i arbete på stora gräsmattan bakom stadskvarteret och mycket mer. Det bubblar om Fredriksdal och uppvärmningen inför högsäsongen är ett faktum.

Gå in på fredriksdal.se för att läsa mer om årets Vårlust-program som innehåller någonting för hela familjen. Vi rekommenderar även att ta med en picknickkorg för att avnjuta på områdets fina ängar och grönområden.

Vad: Vårlust
När: 19 maj 10.00-16.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Fri entré med Kulturkortet

Lämna en kommentar