En föreställning om det jobbiga i livet

PS
Paul Svensson
Andetag

Livet är underbart … men också laddat med utmaningar, svårigheter och ångest. I teaterföreställningen Nästa andetag möter publiken den stora barnfrågan och allt som den för med sig för ett modernt par i 35-årsåldern. Föreställningen spelas på Lillan på stadsteatern mellan 20 januari–17 februari. Med Kulturkortet får du fin rabatt på ordinarie biljettpris.

Det här med att leva är inte alltid lätt. Och inte heller blir det lättare när man ska dela det där livet tillsammans med någon annan. I föreställningen Nästa andetag får vi en inblick i ett ungt pars liv och i deras framtidsplaner med att starta en familj. Men hur mycket man en planerar har det där livet ofta en tendens att ta alla de där planerna och röra omkring, skapa kaos och ställa allt på sin spets. Precis som det gör för paret i föreställningen. För hur kan man skaffa barn när världen är på väg att gå åt helvete och den brännheta klimatdebatten ständigt skapar kolsvarta rubriker?

På Helsingborgs stadsteaters webbplats kan man läsa att Nästa andetag är en finurlig, smart och rasande färd genom en rätt vanlig vardag. Vi fick en smygtitt på föreställningen och är beredda på att hålla med. Det är bitvis komiskt, bitvis tragiskt. Ungefär som livet, alltså. Av det vi fick se kan du räkna med en stark föreställning som förmodligen kommer att gripa tag om många människor där ute. I huvudrollerna ser vi Gustav Berg och Elin Norin.

För regin står John Hanse, pjäsen är skriven av den brittiske dramatikern Duncan Macmillan, som är bekant för Helsingborgspubliken sedan succémonologen Allt som är underbart (2020 och 2022). Föreställningen spelas på Lillan från 20 januari till och med 17 februari. Ordinarie pris är 325 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 275 kronor. Biljetter köper du via stadsteaterns webbplats.

Vad: Nästa andetag
När: 20 januari–17 februari
Var: Helsingborgs stadsteater, Lillan
Entré: ordinarie pris är 325 kronor, 275 kronor med Kulturkortet

Foto: Helsingborgs stadsteater