En glad påskhälsning från Kulturkortet

PS
Paul Svensson

Har det redan gått ett år sedan påskharen och de gula marsipankycklingarna var på besök sist? Faktum är att det har gått mer än 365 dagar sedan sist. Men det är också därför som påsken är extra speciell. Ibland dyker den upp redan innan ett år har gått och andra gånger låter den oss vänta ett par veckor extra på de där godisfyllda påskäggen. I år njuter du både av påsken och kulturen utan att behöva tänka på några restriktioner.

I år kommer påskharen inte bara med en massa läckra sötsaker och röda dagar. I år är alla pandemirestriktioner borta och hela Helsingborgs kulturutbud väntar på besökare. Det betyder att det är fritt fram att njuta av hela Helsingborgs enorma kulturutbud utan att behöva tänka på antalet besökare på plats. Allt är som vanligt och även om vi inte kan tacka påskharen eller kycklingarna för det är de ändå högst närvarande under helgens festligheter.

Lyfter vi på locket på det stora kulturpåskägget hittar vi äggstra många kultursötsaker att ta del av i år. Det gäller att ta vara på de lediga dagarna och fylla dem med allt från konst och teater till historia och gröna naturupplevelser. Konstsuget stillar du på Dunkers kulturhus och är du ute efter något grönt att mata sinnet med har såväl Fredriksdal museer som Sofiero slott och slottsträdgård öppnat för säsongen (Fredriksdal öppnar under skärtorsdagen). Om du hör till dem som gillar klassiska kulturgodbitar i ägget ska du inte missa att besöka Kärnan i påsk. Och om du inte kan lämna hemmet rekommenderar vi istället att placera ett välfyllt påskägg inom räckhåll för att sedan låna en bra bok eller en film från Helsingborgs bibliotek.

Oavsett vad du stoppar i kulturpåskägget önskar vi dig en riktigt glad påsk. Och om du undrar vad vi stoppar i vårt påskägg laddar vi på med lite av varje. Det gäller att variera, både vad gäller kulturupplevelser som sötsaker.

Lämna en kommentar