En hondjävul på Bushwick

HW
Henrik Wilhelmsson

Vad får man för att leva ett dygdigt liv på rutin? Hålla maken god och glad och ta hand om barnen varje dag? Vad kan den ömma punkten i ett tryggt och behagligt liv vara – den som kan sätta fälleben för hela ens liv och plocka fram det absolut värsta i en?

Ruth hade kanske inte behövt besvara någondera av frågorna. Om nu hennes liv hade lämnats i fred. Men ödet insisterade. När maken hoppar över skaklarna finner Ruth ingen annan väg än att bränna ner hus och hem inklusive marsvin, ligga med traktens fyllo, lämna barnen och, ja, helt enkelt inte lämna något ogjort eller orört förrän make och älskarinna är ordentligt drabbade hämndernas hämnd.

Bushwick Bookclub har en hel del att bita i när de reder ut Fay Weldons roman. En hondjävuls liv och lustar (1983) är en föregångare inom feministisk litteratur. Till Bushwick 30 mars har ny musik komponerats, dikter skrivits och många nya kloka och roliga tankar har kläckts på bokens tema.

Meryl Streep och Roseanne Barr spelade huvudrollerna när boken filmatiserades på 80-talet. Så vill du veta mer inför Bushwick hinner du se filmen i påsk. Eller läsa boken. Men du behöver, som vanligt, inte ha läst boken (eller sett filmen) för att roas av en tankeväckande och underhållande kväll i associationernas tecken.

Bushwick Bookclub onsdag 30 mars klockan 19:30

Kvällens artister är Sofie Livebrant och Kirsti Meiers! 

Entré: 90 kronor, Kulturkortet och studenter 80 kronor

Rabattkod Ticketmaster/Ticnet Kulturkortspris: Kulturtant

Köp biljett direkt via Ticketmaster/Ticnet eller i Dunkers biljettcentral 

Bar i pausen och 30 min innan arrangemanget

Mer om arrangemanget på Dunkers hemsida.

Om författaren till En hondjävuls liv och lustar

(text från Bokus.com)

Fay Weldon är en engelsk författare, journalist och dramatiker, känd för sin vassa penna och sina ofta kontroversiella åsikter. En hondjävuls liv och lustar kom ut första gången 1983 och betraktades som ett skarpt inlägg i åttiotalets jämställdhetsdebatt. Den blev snabbt en internationell bästsäljare, filmatiserades med Meryl Streep i huvudrollen och innebar ett definitivt genombrott för Weldons författarskap.

 

På bilderna i bildspelet ovan: 1. Detalj av pocketboken En hondjävuls liv och lustar. 2. Sofie Livebrant. 3. Kirsti Meiers.