EN kulturtants sommar-guldkorn

HW
Henrik Wilhelmsson

Idag regnar det och blåser, vilket inte är speciellt ovanligt i Sverige och framförallt inte i detta fantastiska blåshål jag bor i, men jag känner mig sådär löjligt optimistisk inför sommaren. Inte på grund av vädret utan för att det händer kronmycket roliga saker under sommaren…

…med början redan idag. Ikväll blir det att plocka fram anglofilen i mig och gå på celtisk folk-punkskonsert på The Tivoli. Bandet som på ett fantastiskt energifullt, något inrökt och ölbefläckat vis skall underhålla i Metalbaren är Sir Reg. En ny bekanskap för mig men Sören men detta kan man ju inte sitta still till.  

På lördag 2/6 blir det att ta med dottern till invigningen av Sommar i parken & Sagoträdet. Efter själva invigningen skall självaste Hilding, känd från Doris och Knäckebröderna, hålla låda.

Sen är det ju helt galet kort tid kvar tills fotbolls-EM börjar. 8 juni är det invigning till denna folkfest där varje kulturtant plockar på sig benskydd och svettband. Får en fotbollsnörd som mig själv tycker jag det är fantastiskt mysigt när ett helt land, intresserade eller inte, sluter upp bakom ett lag. EM kommer troligtvis att sändas på storbildsskärmar lite här och där, men jag vet att sveriges matcher kommer sändas i Tivolis lokaler.

Sen blir det till att binda kransar på Fredriksdal under midsommar och sniffa på en eller annan löjligt vacker ros. Midsommar och rosdagar på Fredriksdal.

En av min favoritartister, Kungen även kallad, kommer till kungliga Sofiero i sommar. Det är givetvis herr Thåström jag har i åtanke. Har sett han live ca 8 gånger och farbror Joakim blir bara bättre och bättre för varje gång jag ser honom. Hoppas också att min energinivå höjs med åren!

Sen blir det festival för hela slanten. Först ut Helsingborgsfestivalen med artister som Loreen, Darin & Amanda Fondell 26-28 juli. Skånes näst största festival följs av den internationella gatuteaterfestivalen Passage som arrangeras av Dunkers Kulturhus och Helsingör Teater (31/7-4/8).  

 

Som sagt, mycket att se fram emot. Men jag är säker på att jag missat något, varför inte skriva en artikel om vad just DU planerar att göra i sommar?  

 

// Kulturtants-Dennis  

 

 

foto: Alex Garcia