En kväll med fri entré på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Fredagen 25 januari bjuder Dunkers in till öppet kulturhus. Från klockan 17:00 till 20:00 är det fri entré och på repertoaren väntar allt från musik och dans till workshops och husets utställningar. Under kvällen kan du även träffa oss på Kulturkortet.

För andra året i rad anordnar Dunkers öppet kulturhus i slutet av januari. En kväll med underhållning som inte kostar en endaste krona för besökarna. Perfekt efter julstress och nyårshets och långa, kalla januari. Arrangemanget med öppet kulturhus hade premiär förra året och mottogs med öppna armar av helsingborgarna. Och precis som då lanserar Dunkers även i år sitt rykande färska vårprogram vid det här tillfället. Passa på att hämta upp ditt eget program för att inte missa allt intressant som sker i huset under våren.

På kvällens schema väntar lite av varje och enligt Dunkers har målsättningen varit att alla åldersgrupper ska ha något att se fram emot. För de minsta besökarna väntar en rolig jakt på småknytt, tomtar och troll tillsammans med teatergruppen Banditsagor. Jakten börjar klockan 17:30. För de äldre besökarna händer det nästan hur mycket som helst. Kvällen vigs åt kultur i alla dess olika former. Det blir kultur som det låter om. Det blir kultur i rörligt format. Det blir kultur som konst. Ja, helt enkelt kultur i alla möjliga former. En kväll då mer eller mindre hela husets utbud och möjligheter lyfts fram.

Passa på att lyssna på gitarr och pianomusik, lär dig att dansa med danspedagog Gun Källström och olika dansföreningar. Under kvällen anordnas det även konstworkshop tillsammans med Dunkers konstpedagog på temat Vem vill jag vara. Helsingborgs kulturskola uppträder och i RumEtt anordnas det poetry slam från klockan 18:30: en tävlingsform i estradpoesi.

Du kommer också att ha fri tillgång till Dunkers utställningar under öppet kulturhus. Just nu visas På gränsen, Med känsla för grönt samt Surrealist Lee Miller. Den sistnämnda stänger 3 februari och det här är en av de sista chanserna att se några av Lee Millers klassiska fotografi i Helsingborg.

Kvällens fasta program. Övrigt utbud upptäcker du själv i huset under kvällen.

17.30-18:00, Foajén
Oknyttsförvaltningen informerar med Banditsagor.

18:00-19:00, Konsertsalen
Gunilla Lewerentz pratar med arkitekten Kim Utzon som ritade Dunkers kulturhus.

18:30-19:00, RumEtt
Poetry slam.

Vi på Kulturkortet kommer också att finnas på plats hela kvällen. Kom gärna förbi och prata med oss eller för att få mer information om vår kulturtipsrunda för kvällen. Träffa också Helsingborgsrevyn och Kultur i stadsdelar. Fri entré hela kvällen.

Vad: Öppet kulturhus på Dunkers
När: 25 januari 17:00-20:00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Fri entré

Lämna en kommentar