En musikalisk upplevelse utöver det vanliga

PS
Paul Svensson

En konsert som innehåller det mesta. Det är precis vad som behövs när höstrusket drar in över Helsingborg. Fredagen 9 november öppnar Dunkers kulturhus upp dörrarna för en kväll med storbandsmusik, japansk koto och sång från en av Sveriges främsta folkmusiksångerskor. Med Kulturkortet får du 55 kronor rabatt på konserten.

Tre olika artister och ett helt storband. En kväll som utlovar en musikalisk upplevelse utöver det vanliga. Kvällens konsert delas upp i två avdelningar. Först ut blir två orkesterverk där Anders Jormin har skrivit musiken som framförs av storbandet Bohuslän Big Band. Ett storband, som enligt egen utsago, inte räds för någonting i musikens värld. Andra delen av konserten utgörs av det unika samarbetet mellan Anders Jormin och Bohuslän Big Band, Karin Nakagawa och Lena Willemark.

Kombinationen är synnerligen intressant. Storbandet tar sig an Anders Jormins konstmusik i kombination med Karin Nakagawas hyllande kotospel samt folkmusik av Lena Willemark. Förtrollande vackert. Det är mystiskt. Det är svenskt. Det är orientaliskt. Det är storslaget. Det är en kväll med Lyöstraini och Bohuslän Big Band.

Ordinarie biljettpris är 350 kronor. Men för dig som älskar kultur och har Kulturkortet väntar finfin rabatt. Du betalar endast 295 kronor för en helkväll med musik som värmer både sinne och kropp medan höstkylan viner utanför kulturhuset. Biljetter köper du i sedvanlig ordning på Ticketmaster eller på Dunkers kulturhus.

Vad: Lyöstraini och Bohuslän Big Band
När: 9 november, 19:00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 295 kr med Kulturkortet, ordinarie entré 350 kr

Lämna en kommentar