En ny biblioteksbuss rullar in

TE
Tommy Esbjörnsson

Det är dags för en ny, vacker och stor biblioteksbuss, en ny familjemedlem. Den gamla hade rullat i 15 år, så det var hög tid.
Bussen visas upp för allmänheten 28—30 juni 13.00—17.00 på Gustav Adolfs torg.

Den nya bussen är större och mer flexibel vilket kommer bredda utbudet. En fiffig sak är att det finns solpaneler på hela taket som förser bussen med el när den står still.

Bussens absolut första tur startar 8 augusti. Men innan dess, under H22 City Expo, kommer man att kunna gå ombord på bussen på Gustav Adolfs torg. Bussen kommer att stå där 28—30 juni 13.00— 17.00. Då kan man kolla in nya tekniska lösningar och möjligheter. Pyssel och gôtt godis kommer det också att finnas under de tre dagarna.

Kulturdirektör Max Granström, kulturnämndens ordförande Cecilia Engström och bibliotekschef Catharina Isberg inviger med tal och bandklippning 28 juni 13.00. På övrig tid kommer personalen att finnas på plats för att visa och svara på frågor. Samtidigt, om man vill, kan man passa på att berätta om sina tankar om Helsingborgs bibliotek.

Litet senare, under den tidiga hösten, i vecka 39, blir det en invigningsvecka med jubileumsfest på lördagen. Det är nämligen också dags att fira 50-årsjubileum av det som tidigare hette bokbuss, men som nu är så mycket mer och därför fått namnet biblioteksbuss.

Lämna en kommentar