En ny samtalsserie om våra klimatavtryck

PS
Paul Svensson

Sommaren 2018 går till historien som en av de varmaste i svensk historia. Värmeslag, eldningsförbud och förlorade skördar regerade löpsedlarna. Vad händer egentligen med klimatet? I Dunkers nya samtalsserie Hettan, som arrangeras tillsammans med Lunds universitet och Folkuniversitet, får du höra forskare tala om hur klimatförändringarna kommer att påverka temperaturen framgent och vad det betyder för oss och vår jord.

Under tre tillfällen i vår bjuder Dunkers in till ett klimatanpassat samtal. Varje samtal pågår i två timmar och för dig med Kulturkortet väntar en hälsosam rabatt på 25 kronor. Du betalar med andra ord bara 120 kronor för 120 minuter samtal. Snacka om billig peng. Det blir precis en krona minuten för att få reda på hemligheter om framtidens klimat och vad du kan göra för att rädda världen. Boka in följande tre tillfällen i din kalender.

26 februari 17:00-19:00
Sluta prata om klimatet, jag får ångest
Vi behöver tydligare lagar kring sådant som påverkar klimatet och mindre kommunikation. Tycker du att det låter vettigt? Eller kanske till och med lite för hårt? Om den här frågan kan du få höra mer om när Misse Wester, riskforskare och gästprofessor från Lunds universitet, kommer till Dunkers för att prata om klimatet. Panelsamtal med filosofjournalist Lars Morgensen, klimatpsykolog Frida Hylander och vetenskapsjournalist Torill Kornfeldt.

5 mars 17:00-19:00
Klimatet förändras. Hänger vi med?
Markku Rummukainen är professor vid Lunds universitet och Sveriges representant i FN:s klimatpanel. Tisdagen 5 mars kommer han till Dunkers för att berätta allt han vet om de rådande klimatförändringarna. I panelen kommer också kommunala och regionala politiker. Som bäddat för en intressant kväll på temat klimatet.

2 april 17:00-19:00
Modeller och noveller om klimatet
Hur gestaltas egentligen klimatförändringar i kultur och forskning? Och vad vill du berätta om klimatet? Alexandra Nikoleris, Paul Miller och Johannes Stripple, forskare från Lunds universitet, berättar mer och svarar på frågor. Under kvällen visar även Kunskapsklubben den nya spelnovellen Private Mode. Vad den handlar om? Det är en dystopisk skildring av människor och natur.

Vad: Hettan – en samtalsserie om klimatet
När: 26 februari, 5, mars och 2 april 17:00-19:00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: Med Kulturkortet 120 kr per samtal, ordinarie pris 145 kr

Lämna en kommentar