Ett bra paketpris på bra konserter

HW
Henrik Wilhelmsson

Den här veckan vankas det musikaliska upplevelser av hög karat på Helsingborgs konserthus. Carl Orffs Carmina Burana framförs på torsdag och dagen därpå kommer Mikaeli kammarkör på besök. Nu har du chansen att köpa biljetter till båda konserterna, för paketpriset 250 kr. Som kulturkortsinnehavare har du redan en fin rabatt, men här ges möjligheten att spara ytterligare 35 kr.Dessa biljettpaket säljs enbart på plats i biljettkassan.Carmina Burana

Helsingborgs Symfoniorkester tillsammans med Helsingborgs Konserthuskör samt solister framför Carmina Burana av Carl Orff. Frosseri, otukt och lättja. Kärlek i alla dess former. Carmina Burana av Carl Orff är ett av världens mest populära klassiska verk. Den 15 juni framförs det av Helsingborgs Symfoniorkester under ledning av Stefan Solyom tillsammans med Helsingborgs Konserthuskör och solisterna Susanna Andersson, Daniel Carlsson och Fredrik Zetterström. Förra året gav Helsingborgs Symfoniorkester, Helsingborgs Konserthuskör och solister ett bejublat framträdande av Carl Orffs Carmina Burana för ett fullsatt konserthus. Nu finns det en ny chans för alla som inte fick plats 2016, eller som vill uppleva det en gång till.

När? Torsdag 15 juni kl 19:00 – 20:15Var? Helsingborgs konserthus (Stora salen)Pris? 185 kr med Kulturkortet (ord pris 220 kr)

Körkonsert – musik i många stämmor

En av Sveriges ledande körer, Mikaeli kammarkör, ger en sommarkonsert i Helsingborgs Konserthus fredag 16 juni klockan 18.00. Kören har sin hemvist i Adolf Fredriks församling i Stockholm. Alltsedan starten i början av 1970-talet har den sammanhållande länken varit Anders Eby, körens grundare, dirigent och konstnärlige ledare. Kören har en imponerande repertoarbredd som sträcker sig alltifrån renässans- och barockmusik till det allra senaste och nyskrivna – från stora verk med orkester till a cappella-konst av mindre format.När? Fredag 16 juni kl 18:00 – 19:30Var? Helsingborgs konserthus (Stora salen)Pris? 100 kr med Kulturkortet (ord pris 120 kr)