Ett drömspel av 1 2 3 Schtunk och August Strindberg

HW
Henrik Wilhelmsson

Teatergruppen 1 2 3 Schtunk kommer till Sundsgårdens Folkhögskola för att spela upp sin nya föreställning ”Ett Drömspel”, inspirerad av August Strindbergs pjäs med samma namn. För dig med Kulturkort väntar skratt och 75 kronor rabatt på entrépriset!

Steget från August Strindberg till improviserad teaterfest med tre clowner i huvudrollen må verka milslångt. Men i själva verket är steget kortare än vad man kan tro. För precis som August själv skrev för länge, länge sedan kan allt ske, allt är möjligt och sannolikt. Tid och rum är en upplevelse av fria påhitt, orimligheter och improvisationer. Det är under dessa premisser som teatergruppen 1 2 3 Schtunk opererar : ”Varje kväll utmanar vi världsdramatiken, oss själva och dig i en föreställning kryddad med massor av musik”.

1 2 3 Schtunk består av Josefine Andersson, Dick Karlsson och Lasse Beischer. Den 17 november kommer trion till Helsingborg för att ta sig an Strindbergs, enligt honom själv, mest älskade drama. Det handlar dock inte om någon regelrätt teaterföreställning efter den svårmodiga förlagan. Nej, på det sättet jobbar inte 1 2 3 Schtunk. Deras tolkning av Drömspel handlar snarare om en föreställning där musik och ett par danssteg, humor och hoppfullhet står i fokus, med en nypa vemodighet i sann Strindberg-anda i kanterna.

Föreställningen spelas på Sundsgårdens Folkhögskola i samarbete med Teater Arken. Vad Strindberg själv skulle säga om clown- och commedia dell` artteknik förblir ett olöst mysterium i all oändlighet. Men för dig med Kulturkort är det bara att njuta av föreställningen och det rabatterade priset.

Vad: 1 2 3 Schtunk och Teater Arken presenterar teaterföreställningen ”Ett drömspel”När: 17 november, med start klockan 19.00 (pjäsen är cirka 2 timmar och 30 minuter lång samt 20 minuters paus)Var: Sundsgårdens Folkhögskola, HelsingborgEntré: 200 kronor för dig med Kulturkort. Saknar du Kulturkort kostar biljetten 275 kronor. Du köper biljett via Tickster.