Ett föredrag om konstsalongernas ursprung

PS
Paul Svensson

Från 13 januari och fram till 10 mars arrangerar Dunkers kulturhus och Helsingborgs konstförening tre föredrag på temat konst. Det är ett nytt tema varje gång och först ut är ett föredrag om konstsalonger ur ett historiskt perspektiv. Kvällens föredragshållare är Joacim Sprung och för alla som deltar i föredraget ingår även entré till utställningen Nordisk Salong 2021.

INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM
Föredraget är inställt på grund av sjukdom. Kontakta entrén för frågor gällande biljetter.

Utställningen Nordisk Salong 2021 visas på Dunkers kulturhus fram till och med 3 april 2022. I utställningen visas samtida konst från de nordiska länderna. I och med utställningen arrangeras också tre föredrag på temat konst: Om konstsalonger ur ett historiskt perspektiv (13 januari), Från dröm till verklighet. Kulturhuset Ravinen Båstad (17 februari) och Konstnärskolonier i Norden (10 mars).

Lär dig mer om konstsalongernas ursprung
Det första föredraget arrangeras 13 januari klockan 18.30. Här får du höra när Joacim Sprung, lektor i konsthistoria och visuella studier vid Lunds universitet, berättar mer om hur det fungerar med konstsalonger. Föredraget handlar om salongerna ur ett historiskt perspektiv och är du nyfiken på att lära dig mer om det är det här en bra plats att börja på. Föredraget är ungefär 60 minuter.

Föredrag och fri entré till Nordisk Salong 2021
I föredraget ingår även fri entré till utställningen Nordisk Salong 2021. Ordinarie entrébiljett till föredraget kostar 160 kronor. Du som har Kulturkortet har alltid fri entré till samtliga utställningar på Dunkers kulturhus och betalar endast 50 kronor för att lära dig mer om konstsalongernas ursprung. Biljett köper du antingen på plats i entrén eller online via Ticketmasters webbplats.

Är du 18 år eller äldre måste du visa upp ett giltigt vaccinationsbevis samt giltig legitimation för att deltaga i föredraget. Du behöver inte visa upp vaccinationsbevis för att besöka utställningarna på Dunkers kulturhus.

Vad: konstsalongernas ursprung
När: 13 januari 18.30
Var: Dunkers kulturhus, konsertsalen
Pris: ordinarie pris 160 kronor, 50 kronor med Kulturkortet

Lämna en kommentar