Ett historiskt besök på Kärnan

PS
Paul Svensson

Har du missat att Kärnan öppnat för säsongen? Ingen fara, fram till och med 7 april kan du passa på att besöka Helsingborgs mest berömda byggnad varje helg. Läs vidare för att hålla dig uppdaterad med säsongens öppettider. Med Kulturkortet har du alltid fri entré till Kärnan och kan springa upp och ner för trapporna hur ofta du vill.

Nu kan du andas ut. Ja, på riktigt. Väntan är över och från och med lördagen 2 april har Kärnan öppnat upp för säsongen. Försäsongen börjar lite sådär lagom med två dagar i veckan, lördag och söndag. Om du vill ha ännu mer Kärnan får du vänta lite, lite längre. Från och med 13 april utökas öppettiderna och då får du ännu fler dagar att utforska alla hemligheter som döljs i Helsingborgs historiska torn.

Öppettider Kärnan 2019
2 mars – 7 april: lördagar och söndagar klockan 11:00-15:00
13 april – 31 maj: tisdag-söndag klockan 11:00-15:00
1 juni – 1 september: dagligen klockan 10:00-18:00
2 september – 29 september: tisdag-söndag klockan 11:00-15:00
5 oktober – 3 november: lördagar och söndagar 11:00-15:00

Har du inte varit i Kärnan förut? Då kör vi en snabb resumé av vad du kan förvänta dig. Vi inleder med att säga att det finns två stora anledningar att besöka Kärnan. Den första är förstås den historiska tidsresan på 700 år. Lär dig mer om vilka berömda kungar och regenter som besökt och bott i Kärnan under åren. Kärnan har varit en otroligt viktig byggnad för såväl danskar som svenskar (framför allt helsingborgare) sedan första stenen lades på plats. Du kan även lära dig mer om Kärnan via en speciell audioguide. Den andra anledningen att besöka Kärnan är för den underbara utsikten från toppen. När du har tagit dig upp för alla trappstegen ser du inte bara centrala Helsingborg, utan även hela vägen över till Danmark. Og det er smukt, som dansken säger.

Vad: Kärnans öppettider
När: Hela 2019
Var: Kärnan
Pris: Fri entré med Kulturkortet, 60 kr ordinarie entréavgift

Lämna en kommentar