Ett magiskt familjeäventyr på Dunkers kulturhus

LL
Louise Lund
Undervattensvärld med dykare, färgglada koraller och vrak

Maneter, krabbor och en gömd grotta. Detta och mycket mer kommer du att kunna upptäcka i den nya interaktiva familjeutställningen Havsresan som snart öppnar på Dunkers kulturhus.

Från och med den 22 april kan du med hjälp av ficklampa, ritfilm och forskningsfrågor ta dig an rollen som marinbiolog. Dyk ner i den magiska undervattensvärlden och undersök vad som finns under ytan. I den uppbyggda havsmiljön gömmer sig många hemligheter och vissa av dem kan enbart ses med ficklampa. Det händer att fiskarna och maneterna blir extra roliga när man lyser på dem. En och annan krabba brukar även gömma sig i sanden. Sök efter skatter i gamla vrak och ta reda på hur det känns att vara i en ubåt.

I utställningen aktiveras flera sinnen. Se de färgstarka varelserna som finns under ytan, lyssna på alla ljud i ubåten och känn på korallerna. Havsresan är rolig för hela familjen, framför allt för barn upp till tio år. Scenografi, ljudkulisser, spännande berättelser och lek varvas med mystiska forskaruppdrag – allt med inspiration från verkligheten.

Danssugen? Då ska du inte missa undervattensdiscot under öppningen.

Vad: Havsresan – ett magiskt familjeäventyr
När: 22 april – 24 september. Öppning med undervattensdisco 22 april kl. 13.00.
Var: Utställningshall 1, Dunkers kulturhus

Utställningen har designats så att alla kan upptäcka och uppleva allt efter sina egna behov. Miljöerna är bland annat utformade för rullstolsanvändare.