Eva Rydberg gästar Samtal på Dunkers

LL
Louise Lund
Eva Rydberg

Du har sett henne i Melodifestivalen, i julkalendrar och inte minst på Fredriksdalsteaterns scen. Vi pratar förstås om Eva Rydberg. Lördag 6 maj gästar hon Samtal på Dunkers.

Redan i ung ålder fick Eva upp intresset för dans och teater. Sommaren 1993 äntrade hon Fredriksdalsteatern för första gången när hon började spela med sin idol Nils Poppe. Ett år senare blev hon Poppes efterträdare som teaterchef. Sedan dess har scenen gått varm med föreställningar som Funny girl, Pang i bygget och ’Allo ’Allo.

I sommar gör Eva sin sista föreställning som direktör och huvudrollsinnehavare på Fredriksdalsteatern. Under hela 28 år har hon dansat, sjungit och skådespelat på teaterscenen. Dessutom har hon arbetat med Sveriges artistelit och fått flera utmärkelser genom åren. Hon har blivit utsedd till årets skåning, mottagit Helsingborgsmedaljen och vunnit guldmasken flertalet gånger för att nämna några.

Samtalet leds av Anders Aldgård. Anders är teaterchef, regissör, koreograf och skådespelare. Han var även med och startade Nöjesteatern och har medverkat i Helsingborgsrevyn under flera säsonger. Sommaren 2023 regisserar han och medverkar i ”Två man om en änka” som är Eva Rydbergs sista produktion på Fredriksdalsteatern.

Ordinarie pris för samtalet är 230 kronor, men med Kulturkortet får du en biljett för 170 kronor. Biljetter köper du i entrén på Dunkers kulturhus eller på Ticketmaster.

Om Samtal på Dunkers
Ett väletablerat event på Dunkers kulturhus som under åren har gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Det är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Samtalen är populära och uppskattade av en kunnig och nyfiken publik. Samtal på Dunkers är ett samarrangemang med Föreningen Norden och Killbergs bokhandel.

Vad: Samtal på Dunkers med Eva Rydberg
När: 6 maj kl. 14.00–15.00
Var: Konsertsalen, Dunkers kulturhus
Entré: Ordinarie pris 230 kronor. 170 kronor med Kulturkortet.