Få böcker levererade hem till din dörr

PS
Paul Svensson

Visste du om att du kan få böcker levererade direkt till ditt hem från Helsingborgs bibliotek? Tjänsten heter Boken kommer och är till för helsingborgare som är fyllda minst 70 år.

Coronaviruset fortsätter att härja i hela världen. För dig som är 70-plussare betyder det att du tillhör riskgruppen och helst inte ska befinna dig där det finns många andra människor. Helsingborgs bibliotek är en sådan plats. Men frukta ej, för via tjänsten Boken kommer behöver du inte sitta utan böcker medan coronaviruset tvingar dig att stanna hemma.

Tjänsten är gratis och sker i mån av tid tillsammans med Helsingborgs volontärcenter. Att beställa är busenkelt och allt som behövs är en telefon. Du får ha dina låneböcker i sex veckor innan de hämtas tillbaka igen. För att komma i kontakt med Helsingborgs bibliotek och beställa hem böcker ringer du 042-10 69 00. Tjänsten är öppen vardagar från klockan 09.00 till 12.00.

Kan vem som helst beställa böcker? Nej, inte riktigt. Du måste vara fyllda minst 70 år, bosatt i Helsingborg och ha ett giltigt lånekort. Men det är också allt för att du ska kunna låna böcker via Boken kommer. Sen är det förstås ganska bra om du redan har skrivit ner vilka böcker du vill låna innan du ringer för att spara tid både för dig själv men också för bibliotekets personal.

Boken kommer är verkligen en fin tjänst för dig som just nu tillhör riskgruppen i coronavirusets framfart. Passa på att göra din värld lite större och bjud hem Stephen King, Agatha Christie, August Strindberg och Ernest Hemingway till din dörr.

Vad: Boken kommer
När: Just nu
Var: Helsingborgs bibliotek
Pris: Tjänsten kostar inget

Lämna en kommentar