Få en billig komisk käftsmäll med Kulturkortet

GS
Göran Svensson

Helsingborgsrevyns nionde revy beskrivs som en komisk och verbal käftsmäll, titeln är Mitt i nian. Med ett Kulturkort på fickan kan du gå och uppleva årets revy för en habil peng – 80 kronor i rabatt. Erbjudandet gäller för föreställningarna som spelas torsdagar och söndagar under spelperioden. Du betalar 180 kronor istället för 260 kronor.

– Ska jag beskriva revyn har den ett boxningstema – även om det är svagt. Klart är i alla fall att man ska ha skoj, det ska vara komik i allt, säger Lennart Jensen i Helsingborgs Revyförening/Helsingborgsrevyn.

Nytt för i år är att ensemblen begåvats med en ny regissör i Sami Malmros. Han är en riktig revyräv med lång erfarenhet, från bland annat Engelholmsrevyn och har hållit på med komik och revy sedan barndomen.
I övrigt är det samma ensemble som förra året. Förutom att ungdomarna Philip Pihl och Linnea Spur inte är med på scen. Det betyder nyrekryteringarna från förra året, Stellan McInnes och Daniel Stolt, står på scenen tillsammans med veteranerna Lennart Jensen, John Ebbesson, Eva Thomasson, Erika Spur, Lena Björklund och Alexandra Lehre, som alla varit med sedan starten 2011.

Mycket eget material
Minst 50 procent av allt material ska vara egenskrivet. Så räkna med en del lokala käftsmällar i de två akterna om 55 minuter som Helsingborgsrevyn kör.
– Det kanske blir lite politisk satir men exakt hur det kommer att gestaltas får vi se, det numret är inte skrivet än, berättar Lennart.

Vill du träffa revygänget kommer de att medverka på öppet kulturhus på Dunkers den 25 januari klockan 17–20.

Premiären för Mitt i nian är fredagen den 15 februari. Vill du utnyttja din Kulturkortsrabatt får du spetsa in dig på torsdagarnas och söndagarnas föreställningar under spelperioden fram till lördagen den 9 mars. Ordinarie pris är 260 kronor. Med ditt Kulturkort betalar du bara 180 kronor.

Vad: Kulturkortsrabatt på Helsingborgsrevyns föreställningar Mitt i 9:an.
Var: Teatersalen, Dunkers kulturhus
När: 15 februari – 9 mars
Längd: 2 akter á 55 minuter. 20 minuters paus med servering.
Rabatt med Kulturkortet på föreställningar som spelas torsdagar och söndagar. Biljett köper du via Ticketmasters webbplats eller i entrén på Dunkers kulturhus.
Rabattkod är Kulturtant
Läs mer: Mitt i nian – Helsingborgsrevyn

Lämna en kommentar