Få inspiration på Sofiero till att odla hälsosamt

PS
Paul Svensson

Naturen är inte bara vacker, det är också en plats där det växer oerhört mycket nyttiga saker. Kryddor är ett bra exempel, grönsaker är ett annat. I sommar visar Sofiero utställningen Odla hälsa, där trädgårdsinspiratörerna Annika Christensen och Lydia Jeppson delar med sig av sina bästa tips och ger dig inspiration till att odla hälsosamt hemma.

Du behöver inte en stor slottsträdgård för att odla hälsosam och nyttig mat. Kryddor, örter och grönsaker kan du odla lika bra hemma på balkongen och altanen. I utställningen Odla hälsa får du inspiration och tips till hur du lyckas odla din egen hälsosamma mat. Efter ett besök på Sofiero ska du blir inspirerad och få ny kunskap om hur naturens gröna goda kan få dig att må bättre.

Fokus är på kryddor och grönsaker och precis som naturen utvecklas utställningen under hela säsongen. Med hjälp av trädgårdsfotografen och inspiratören Annika Christensen samt trädgårdsarkitekten Lydia Jepsson har Sofieros köksträdgård, medelhavsträdgård och Vinhuset genomgått en hälsosam förvandling för säsongen. I de båda trädgårdarna hittar du mängder av örter och kryddväxter som går bra att använda i matlagning och som kommer med goda hälsoeffekter. Örterna och grönsakerna presenteras dessutom med vackra akvareller signerade Lydia Jepsson. Och i sommar kan du också passa på att lära dig mer om te i Vinhuset. Lär dig mer om vilka växter som är goda att använda för att koka te och vilka hälsoegenskaper de för med sig i koppen till kroppen.

Odla hälsa ingår i ordinarie entrépris och visas hela sommaren fram till och med 5 september. Eftersom naturen ständigt är i utveckling förändras också utställningen med tiden. Detta gör att den passar sig extra fint att besöka flera gånger under sommaren. Fri entré med Kulturkortet och med Kultursommarkortet. Sofiero slott och slottsträdgård har öppet dagligen klockan 10.00–18.00.

Vad: Må bättre med odlad mat
När: 5 juni–september
Var: Sofiero
Pris: Fri entré med Kulturkortet och Kultursommarkortet samt för barn och unga under 18 år, ordinarie entré 120 kronor per person.

Lämna en kommentar