Familjekonsert med musik från film och spel

PS
Paul Svensson
Pixlar

Lördag 5 oktober klockan 15.00 arrangerar Helsingborgs konserthus en familjekonsert med fokus på musik från filmer, spel och tv-serier. Upplev liveframförande i Helsingborg av musik från bland annat Harry Potter och spelet Valheim. Med Kulturkortet har du rabatt på konserten.

Orkestermusik tar allt mer plats i samhället och ofta stöter vi på den utan att vi egentligen vet om det. Den finns i påkostade filmer, tv-serierna vi följer slaviskt hemma i soffan och i spelen som både barn och vuxna spelar. För att lyfta den klassiska musiken lite extra presenterar Helsingborgs konserthus Pixlar och Pizzicato, en livekonsert för barn från åtta år och uppåt och deras familjer.

Om konserten
På scenen finns dirigent Jakob Hultberg och Helsingborgs symfoniorkester. De gör liveframförande av musik från filmer som Harry Potter och från spel som Valheim, men även klassisk orkestermusik av Tjajkovskij, Puccini och Ravel. Splitterny musik varvas med jättegammal musik, välkänd och okänd men alltid full av känslor och bilder. Med kombinationen vill konserthuset belysa varifrån dagens film- och spelmusik härstammar. Dessutom får orkestern hjälp av ett ungt värdpar att introducera de olika instrumenten.

Köp biljetter online
Biljetter till denna familjekonsert i Helsingborg köper du enkelt via Helsingborgs konserthus webbplats. Ordinarie pris för vuxen är 130 kronor. Med Kulturkortet och för ungdomar upp till och 25 år samt för studerande är priset 110 kronor. För barn och unga till och med 18 år kostar en plats endast 85 kronor. Konserten är cirka 50 minuter.

Köp biljett

Vad: familjekonsert med musik från film och spel
När: 5 oktober 15.00
Var: Helsingborgs konserthus
Biljettpris: ordinarie pris 130–85 kronor, 110 kronor med Kulturkortet