Familjemys med Rapunzel på Helsingborgs stadsteater

PS
Paul Svensson

Redan 2017 gjorde föreställningen Rapunzel stor succé när den spelades på Helsingborgs stadsteater. I år spelas den på nytt och självklart har du som har Kulturkortet fin rabatt på biljettpriset. Missa inte föreställningen som hyllats både av små och stora besökare samt dagspress.

December är den perfekta månaden för mysiga sagor, dans samt musik. Passande nog kan du uppleva allt det där på Helsingborgs stadsteater i familjeföreställningen Rapunzel. Föreställningen bygger på bröderna Grimms tidlösa berättelse med samma namn. En historia som innehåller elaka häxor, meterlånga flätor, ett torn mitt i djupaste skogen och mängder av knasiga ögonblick som passar perfekt för såväl sång som dans.

Och just sång och dans blir det en hel del av i den här förtrollande föreställningen. Men Rapunzel är inte en musikal, snarare en musikteaterföreställning. Historien är högst aktuell i dag om man ser till beståndsdelar så som att man inte ska beststämma över någon annans åsikter, tycke och smak. Det är viktigt att värna om sin egen fria vilja.

Föreställningen är två timmar inklusive paus. Det betyder att besökarna får en hel del värde för sina pengar. Med Kulturkortet kan du köpa en vuxenbiljett för endast 210 kronor, ordinarie pris 280 kronor. Biljetter för barn upp till och med 18 år kostar alltid 85 kronor på Helsingborgs stadsteater. Biljetter köper du smidigast online via Helsingborg Arena & Scen eller på plats på stadsteatern i biljettkassan. I december kan du även köpa en familjebiljett för endast 349 kronor. Den gäller för två vuxna och tre barn.

Föreställningen Rapunzel har fått bra kritik från såväl recensenter så som besökare. Helsingborgs dagblad skriver bland annat att Helsingborgs stadsteater förvandlar salongen Storan till en förtrollande värld full av musik. Och i Svenska Dagbladet hyllar man föreställningen och kallar den en helgjuten, poetisk scenversion av Rapunzel, teater när den är som bäst.

Rapunzel spelas till och med 11 januari.
Foto: Micke Sandström.

Vad: Rapunzel
När: Spelas till och med 11 januari
Var: Helsingborgs stadsteater
Pris: Vuxen 210 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 280 kronor, barn och unga upp till 18 år 85 kronor.

Lämna en kommentar