Familjerabatt på Sofiero Classic med Kulturkortet

HW
Henrik Wilhelmsson

Söndagen den 17 juni mellan klockan 10 och 16 äger den femte upplagan av Sofiero Classic rum på anrika Sofiero. Detta Mekka för den motorintresserade, oavsett om du gillar fordon som går som veteraner eller om det är modell nyare du suktar efter. Med ett Kulturkort får du och varje övrig familjemedlem 40 kronor rabatt på inträdet om du köper biljett på plats samma dag.

2014 var premiäråret för Sofiero Classic på Sofiero. Sedan dess har konceptet vuxit och under 2017 trängdes runt 600 utställda fordon på Sofieros gröna gräsmatta framför slottet. Och det innefattar hela skalan från äldre veteraner till nyare sportbilar. Däremellan även mopeder, velocipeder och motorcyklar.

Utöver de rent motoriserade inslagen som finns till beskådan har dagen förgyllts av hattparad, underhållning för både stora och små samt veteransbilsauktion och uppvisningar. Det blir såklart något liknande nu 2018, även om programmet inte är helt spikat i skrivande stund.

Klart är i vart fall att du med ett Kulturkort har fin rabatt på inträdet om du köper biljett på plats söndagen den 17 juni. Ett Kulturkort per familj räcker för att varje individ i familjen ska få 40 kronor rabatt (barn upp till tolv år går in gratis). 

Mer information och nyheter om Sofiero Classic finns på arrangörens webbplats.

Foto: Bosse Larsson Ystad