Familjeteater 11/3 – Söndagsscen: Ankomsten

HW
Henrik Wilhelmsson

I regi efter den prisbelönte författaren Shaun Tans bok ”Ankomsten” kommer nu teateruppsättningen med samma namn till Söndagsscen på Dunkers. Passa på att förgylla sista dagen i veckan med en gripande historia om att ge sig av från det kända till det okända.

Ankomsten är en berättelse om att bryta upp från det man känner till. Att lämna både sin familj och sitt hem bakom sig för att kunna skapa en ny framtid. En framtid i ett främmande land där man varken förstår det underliga språket, sederna eller ens människorna som bor där. Men det är också en berättelse om att hitta hem, att växa på insidan och att träffa nya vänner.

Ankomsten handlar om en man som tvingas lämna sin familj och ge sig av från landet där han bor. Efter en lång båtfärd kliver han i land i en främmande stad långt bort. Han förstår sig inte på språket och vet inte riktigt hur han ska göra för att passa in med alla de nya människorna runt omkring honom. Klarar han av att lära sig det nya språket? Hittar han ett jobb? Finns det några nya vänner där ute? Och får han någonsin återse sin familj igen?

Kritikerna har gett föreställningen strålande recensioner och skriver bland annat att upplevelsen berör och angår på flera plan. Precis som Shaun Tans böcker och konstverk är föreställningen en fantasifull, visuell berättelse där historien tillsammans med det underliggande budskapet är det viktigaste.

Bakom produktionen står TEATERi och regissören Thaddeus Phillips. Tillsammans ger de liv åt Shaun Tans stämningsfulla bok. Vad kostar biljetterna? Endast 50 kr per person. Biljetter köper du i sedvanlig ordning på Ticketmaster.se eller i biljettkassan på Dunkers. Rekommenderad ålder är från tio år och uppåt.

Vad: Ankomsten När: 11 mars klockan 15.00 Var: Dunkers kulturhus, Teatersalen Pris: 50 kr per person