Får det vara en slev teater? Ja, tack gärna!

ML
Max Lennartsson

Det puttrar innanför väggarna på Helsingborgs stadsteater.

Rykande färska Knutpunkten har precis haft premiär på Lillan. Föreställningen, där byggnaden är huvudrollsinnehavare, speglar vardagslivet för många helsingborgare. Här möts affärsresenärer, pendlare, partyprissar, romantiker, vardagspendlare och i stort sett alla andra helsingborgare. Teaterns show visar detta på ett alldeles strålande sätt i ett drama om livet i Helsingborgs mest omdiskuterade byggnad. Denna pendlande föreställning visas till 26  mars på Lillan. Berest som du är köper du givetvis rabatterad biljett med Kulturkortet.

Fika eller efterrättssugen? Då ska du hugga in på First Lady som går upp 2 februari på foajéscenen. Glufsa i dig scones samtidigt som du får dig ett smaskigt livsdrama live. Näring i dubbla doser kan man säga. Maria Kulle spelar Gunilla från Skåne som träffat sitt livs kärlek i entreprenören Göran i Stockholm. Allt är frid och fröjd, som det ska vara. Till den dag då Göran, hunden och hennes föräldrar hastigt tas ifrån henne. First Lady är en smakfull monolog om vem man blir som människa när saker inte riktigt blir som det var tänkt. Spelas från 2 till 24 februari på foajéscenen. Köp din biljett med fika här.

Som om det inte vore nog med livsskildringar till en bit mat drar även Soppteatern igång. Torsdagen 7 februari ges ”Hej då, ha det så bra!” (av teaterns egen Robert Olofsson) om livet och döden. Är livet efter detta något att vara rädd för? Det får vi insupa tillsammans med en skål god morotssoppa från The Fat Cat. Kärlekens dag, 14 februari, är en speciell dag för många. Självklart är det soppteater även denna dag och då i kärlekens tecken såklart. Teaterns Gustav Berg sjunger finstämda låtar tillsammans med Kalle Norrestam och en skål blomkålssoppa. Smaskigt värre.

Teatern levererar underhållning och näring för att du ska känna dig mätt länge och väl i vår. Och du, detta är bara en liten munsbit av allting gott som står på spisen och drar. Senare i vår serveras bland annat En alldeles särskild dag och Woyzeck. Vårt tips är att inte äta dig för mätt riktigt än.

Kulturkortet har en saftig rabatt på de allra flesta av teaterns föreställningar. Du betalar endast 210 kronor för shower på både Lillan och Storan. Superbt!

Tyvärr kan vi inte ge rabatt på Soppteatern – men den är ju riktigt smaskens ändå.

Mer information på Helsingborgs stadsteaters webb. 

Lämna en kommentar