Fem favoriter och Kulturkortsrabatt under Passage

DN
Dennis Nilsson

27 juli invigs gatuteaterfestivalen Passage i Helsingborg. Invigningskvällen följs av två familjedagar i Stadsparken och flera föreställningar i bostadsområden och kranskommuner. Bland 50 akter på bara den svenska sidan har Dunkers projektledare Fredrik Öjbro valt ut sina fem favoriter som besökarna inte får missa.

Rabatt på Festivalpass med Kulturkortet

Det behövs biljett till vissa av föreställningar i Danmark. Men istället för att betala 50 DKK för varje föreställning kan du köpa ett förmånligt Festivalpass. Med Kulturkortet betalar du 110 DKK (ordinarie pris 150 DKK) för Festivalpasset som låter dig gå på hur många föreställningar du vill.

Mer information på passagefestival.nu.

Åter till Fredriks fem favoriter

Kuliss
Stadsparkens entréer ska byggas om till interaktiva kulisser och du får hjälpa till. Nyfikenhet, kreativitet och återanvändning är ledorden i den öppna workshopen som leds av Produktionskollektivet. Workshopen hålls på mötesplats Kalifornia.

Invigningen med eVenti Verticali 27 juli 18:00-22:45
Invigningskvällen börjar med picknick i Stadsparken med foodtrucks, DJ och invigningstal. Därefter avnjuts den vertikala tjuv- och polisjakten Wanted av italienska Eventi Verticalli. Akrobatik, full kroppskontroll, dans och visuellt skådespel som inte lämnar någon oberörd.

Brooklyn Healer
Brooklyn healer har ett mobilt terapirum och han kan bota allt. Med en pendel, hans helande händer, salvor eller fjädrar sätter han publiken i centrum av ett litet, humoristiskt och tankeväckande mirakel. Han erbjuder skräddarsydda behandlingar med 1-4 personer åt gången. Biljett krävs och köps via Helsingör teaters webbsida.

Cirkusmusikalen Havet
Ett djupdyk i fantasins värld. Ett dyk som bjuder på oväntad vänskap mellan en fisk och en fiskare. Inspirerande av den nordiska naturen och med jonglering, sång, dans och akrobatik berättar kompani Fjård en historia som kan beröra alla, oavsett ålder.

Soka Tira
Kompaniet Basinga tar över en offentlig plats och skapar en upplevelse som inkluderar och överraskar åskådarna. En balansakt där den klassiska formen av lindans utmanas. Varje enskild person räknas i denna föreställning – så det är bäst att du lyssnar, artisterna måste kunna lita på dig.

Alla program ses på passagefestival.nu, laddas ner här eller hämtas i tryckt format på Dunkers kulturhus. Löpande uppdateringar på Passage festivals Facebook och Instagram.

foto: eVenti Verticali

Lämna en kommentar