Filmer med rabatt på Röda kvarn i september

PS
Paul Svensson

September betyder att vi tar steget från sommar till höst och med hösten är det hög tid att gå på bio. Helsingborgs äldsta biograf, Röda kvarn, visar en massa kvalitetsfilm i september och med Kulturkortet har du givetvis rabatt och sparar 20 kronor per filmvisning. Häng med när vi går igenom septembers filmutbud på Röda kvarn.

I september vimlar det av kända ansikten på Röda kvarn i Helsingborg. På bioduken under höstens första månad kan du bland annat se Emma Thompson, Adam Driver, Steve Buscemi, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Gustaf Skarsgård, Danny Glover och Iggy Pop, för att nämna några. Septembers filmutbud är sannerligen fullproppat och bjuder på allt från komedi och drama till action och dokumentärer.

Just dokumentärer är ett intressant ämne och i september kan du uppleva souldrottningen Aretha Franklin i filmen Amazing Grace och månlandningen i Apollo 11. I Amazing Grace åker vi tillbaka till 1970-talet och får höra Aretha Franklin sjunga i amerikanska gospelskyrkor. I Apollo 11 upplever du månlandningen från astronauternas ögon. En resa som fascinerar än i dag, 50 år senare.

Och när vi ändå är uppe bland stjärnorna ska du inte missa Quentin Tarantinos nya film, Once upon a time in Hollywood. Filmen utspelar sig i Los Angeles filmindustri 1969 och i huvudrollerna ser vi Leonardo DiCaprio och Brad Pitt. Svart humor, pricksäker dialog och ett par intressanta överraskningar och omskrivningar av verkliga händelser står i centrum.

En annan film som fokuserar på verkliga händelser är 438 dagar. Filmen är baserad på den sanna berättelsen om journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Perssons händelser i Etiopien. De dömdes till elva års fängelse för terrorism men benådades och återvände till Sverige. Det här är deras rafflande berättelse och i rollerna ser vi Gustaf Skarsgård och Matias Varela.

Gripande historier blir det gott om i september på Röda kvarn. I Flykten från DDR står åter verkligheten i fokus. Det här är den sanna historien om de östtyska familjerna Strelzyk och Wetzel som skapade stora rubriker över hela världen 1979. Precis som då står även en luftballong och frihet i centrum 40 år senare.

Storbritannien är en nation som skapat och skapar en stor mängd bra film. I september blir det trio i bra film med Wild rose, det hyllade dramat Edie samt den skönsjungande komedin Fisherman´s friends. Det blir helt enkelt lite av varje med brittisk humor, allvar och kämpaglöd. Inte så långt från Storbritanniens filmimperium hittar vi Frankrike och månadens franska film, De osynliga. I den här komedin möter vi socialarbetare och hemlösa kvinnor som måste samarbeta när ett center för hemlösa kvinnor ska stängas. Alla medel är tillåtna, lögner, förfalskningar och till och med uppror.

Skrattsalvorna fortsätter i den stjärnspäckade zombiekomedin The dead don´t die. Här ser vi bland annat Bill Murray, Adam Driver, Steve Buscemi, Danny Glover och Tilda Swinton göra upp med de levande döda.

Och nu när vi ändå är inne på det makabra och lite läskiga ska du inte heller missa Johannes Nyholms senaste film, Koko-di Koko-da. Filmen med den märkliga titeln är en genuin, nattsvart och lekfull uppföljare till Jätten och den magiska kortfilmen Las Palmas. Förvänta dig dels psykologisk terror och dels förnedrande slapstick.

Övriga filmer att hålla koll på i september är dokumenten Hasse & Tage – en kärlekshistoria (6 september), Brevbäraren som byggde ett palats (6 september) Fredrik Gerttens Push (8 september), den georgiske dansfilmen And then we danced (13 september), filmatiseringen av tv-serien Downton Abbey (13 september), Toy Story 4 (13 september), Ann Charlottes tecknade äventyr Stora galaxer äter stjärnor (13 september), Mikael Håfströms Quick (20 september) samt Pedro Almodóvars vid Cannes filmfestival prisbelönade Smärta och ära (27 september) med Antonio Banderas i huvudrollen.

biorodakvarn.se hittar du i sedvanlig ordning komplett utbud, tider och mer information om septembers visningar.

Vad: Biofilmer på Röda kvarn i september
När: September
Var: Röda kvarn
Pris: 20 kr rabatt på biljettpriset (ordinarie pris 115 kr)

Lämna en kommentar