Filmer på Röda Kvarn i augusti

LL
Louise Lund

Augusti är en händelserik månad på Röda Kvarn. Det blir allt från krigsdrama till Westernkomedi och världens bästa film (enligt många). Kulturkortet ger dig rabatt på Röda Kvarns filmkort som är laddat med rabatter på biobiljetter och gott snacks.

Krigsdrama och världens filmetta
Full metal jacket är Stanley Kubricks berättelse om Vietnamkriget som hade premiär 1987. Här får vi följa en pluton amerikanska marinkårssoldater och deras upplevelser under kriget. Vi möter bland annat Joker, Animal Mother och Gomer som hamnar i militärlägret från helvetet.

Världens bästa film, enligt IMDB:s topplista, gör comeback på bioduken. Under tre tillfällen i augusti visas klassikern Nyckeln till frihet.

Western och dramatiska scener
War Pony är en dramafilm med inslag av både familj, pengar och kärlek. Filmen utspelar sig i Pine Ridge-reservatet i South Dakota och några av skådespelarna är själva uppvuxna på reservatet.

I det franska dramat Minnas Paris skildras ett av offren i Parisattackerna 2015. Vi får följa Mia, spelad av Virginie Efira, som försöker ta sig igenom traumat genom att återskapa sina minnen från kvällen.

En ny järnväg planeras att gå rakt igenom den lilla staden Rock Ridge för att undvika kvicksand. Marken kommer därmed att bli värd en förmögenhet – något som den inte så trevliga herren Hedley Lamarr vill komma åt. Blazing saddles är Western-klassikern regisserad av Mel Brooks.

Thriller nights
I thrillerkomedin Haunted mansion ser vi en mamma och hennes 9-årige son som flyttar in i ett pampigt hus i New Orleans. Ganska snabbt märker de att de inte är ensamma i huset… En präst och ett gäng andliga experter anlitas för att jaga ut spökena.

Den klassiska thrillern Point Blank handlar om Walker, en före detta straffånge, som blir lämnad att dö av medbrottslingarna. Nu är han ute efter hämnd.

Rabatt på Röda Kvarns filmkort
Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning. För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning.

På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: filmer på Röda Kvarn i augusti
När: augusti 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet