Filmer på Röda Kvarn i juli

PS
Paul Svensson
Bio

Filmtemperaturen fortsätter att stiga på Röda Kvarn i Helsingborg. Mitt i den svenska sommaren går hela sju nya filmer upp för premiär mellan 17–26 juli. På repertoaren blir det bland annat historien om Gyllene Tider, uppföljaren på Insidan ut och klassikern The Great Gatsby som bion kombinerar med det nya temat grillkvällar på uteserveringen.

Det svenska bandet Gyllene Tider är synonymt med den svenska sommaren. Därför passar det perfekt att filmen, Sommartider, har premiär 17 juli. Här får vi följa historien bakom det legendariska bandet och se hur det gick till när Per Gessle la grunden till ett av Sveriges mest framgångsrika band. Sommartider är regisserad av Per Simonsson.
Nästan lika mycket svensk sommar blir det i filmen Twisters. Den här katastroffilmen har också premiär 17 juli och handlar om en av naturens mest förödande krafter, riktigt, riktigt dåligt väder. I centrum står tornadojägaren Kate och sociala medier-stjärnan Tyler. Förvänta dig samma typ av väder i filmen som sommaren 2024 i Helsingborg: regn, hårda vindar och svala temperaturer.
Onsdag 17 juli blir det även något för bions yngre besökare. Succéfilmen Insidan ut har fått en uppföljare och än en gång står Jenny i fokus. I den här filmen har hon blivit tonåring och känslorna glädje, vemod, ilska, rädsla och avsky får stifta bekantskap med ängslan. Hur ska det hela sluta?

Två dagar senare väntar ytterligare två premiärer, Fyra döttrar och Låt mig gå. Den förstnämnda kommer från Tunisien och var deras Oscarbidrag 2024. Filmen beskrivs som en intim resa fylld av hopp, uppror, våld och systerskap. För regin står Kaouther Ben Hania.
Från Tunisien till Frankrike. I dramat Låt mig gå får vi följa Claudine och hennes kamp för att skapa ett så bra liv som möjligt för sig själv och sin vuxna rullstolsburna son. Men hur långt är hon villig att gå? Filmen rör sig mellan kvinnlig lust, femininitet och längtar efter anknytning.

I slutet av juli blir det premiär för en riktig klassiker när Leonardo DiCaprio dyker upp på duken igen 25 juli i Baz Luhrmanns The Great Gatsby. Missa inte att kombinera biobesöket med Röda Kvarns grillkväll som har premiär samma kväll. Grillkväll sker varje torsdag mellan 25 juli–22 augusti. Nytt tema varje gång. På biorodakvarn.se finns det mer om upplägget, du kan titta på menyn och även köpa biljett.

Månadens sista filmpremiär är Den fallande stjärnan som går upp på bioduken 26 juli. Fransk humor i regi av Dominique Abel och Fiona Gordon, vilka även spelar huvudrollen i filmen. I centrum står en gammal revolutionshistoria samt hämnd. Förvänta dig en hel del skratt i den här säregna och vackra filmen.

I sedvanlig ordning hittar du mer information om det aktuella filmutbudet på biorodakvarn.se. Här kan du läsa mer om vad som gäller och spana in kommande premiärer.

Vad: på bio på Röda Kvarn
När: juli 2024
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet