Filmer på Röda Kvarn i juli

PS
Paul Svensson

I juli kan du se Tom Cruise, Keanu Reeves, Carrie-Ann Moss, Tom Hanks, Margot Robbie och många andra stjärnor på bioduken på Röda Kvarn i Helsingborg. Det blir allt från actionspäckade rullar som Mission Impossible till episka kostymfilmer som Förlorade illusioner. Med Kulturkortet får du fin rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket kommer laddat med rabatter på biobiljetterna och en massa annat gott.

Vi börjar med månadens actionfilmer och Tom Cruises Mission Impossible – Dead Reckoning part one. Än en gång ställs Ethan Hunt (Tom Cruise) och hans team inför ett nästintill omöjligt uppdrag att rädda världen undan en galen fiende. Uppdraget tar dem från kontinent till kontinent och desto närmare lösningen de kommer, desto farligare blir deras uppdrag.
Mer action hittar vi också i Indiana Jones and the Dial of Destiny. Än en gång axlar Harrison Ford rollen som arkeologen Indiana Jones. Det här är den femte filmen i serien där Indiana Jones tar sig an uppgiften att rädda världen undan mörka makter, Filmen är regisserad av James Mangold och i övriga roller ser vi Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas. Shaunette Renee Wilson och John Rhys-Davies.

För dig som gillar att bli skrämd
Från action till kalla kårar längs ryggraden. I juli visas Mad God och Talk to me. I den förstnämnda får vi följa med en lönnmördare i gasmask som rör sig genom ett mörkt landskap bestående av mänsklighetens depraverande beteende. Det är märkligt, snyggt och annorlunda. Filmen har hyllats och många kritiker kallar den för ett mästerverk. För regin står Phil Tippett, mest känd som effektmakare och animatör.
I Talk to me reser ett kompisgäng till andra sidan och bjuder in de döda till vår egen levande värld via en balsamerad hand. Självklart spårar allt ut och snart släpps okontrollerbara krafter loss. Filmen är regisserad av tvillingbröderna Danny och Michael Philippou.

Från Barbie till fotbollsplanen
Från det rysligt läskiga till filmen om Barbie med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna. Världens mest berömda leksak har fått sin egen film och den är … färgglad. Om du är på jakt efter sång, dans och alla möjliga sorters nyanser av rosa är det här filmen för dig.
På temat mysigt visas också Harold Frys oväntade vandring, som bygger på boken av Rachel Joyce. Här får vi följa med Harold på en pilgrimsfärd genom England på väg till en gammal kollega som ligger på hospice flera hundra mil från där Harold startar sin resa. Längs vägen möter Harold både människor och djur som slår följe och snart blir färden en nationell nyhet. I huvudrollen ser vi Oscarbelönade Jon Broadbent och Penelope Wilton. En film som träffar hjärtat rakt på den där platsen där allt känns mysigt och fint.
I juli kan du också se No Hard Feelings. Jennifer Lawrence spelar huvudrollen som Maddie, vars trasiga ekonomi tvingar henne att ta ett udda jobb där hon ska dejta en introvert 19-åring. Det visar sig snart att den udda tonåringen inte alls är som han verkar.
Från Sverige kommer fotbollsfilmen Forever. De två vännerna Mila och Kia har varit bästa vänner och lagkamrater så länge de kan minnas. När de får en ny tränare sätts deras vänskap på prov.

Episkt kostymdrama
Frankrike står för en av julis mest intressanta filmer i Förlorade illusioner. Den här episka kostymfilmen utspelar sig i världsmetropolen Paris under början av 1800-talet. Filmen bygger på den klassiska berättelsen av Honoré de Balzac och berättar historien om den unge poeten Lucien Chabrons liv som skrupelfri journalist i Paris. Det finns stor igenkännandefaktor från den tidens journalism och dagens fejkade nyheter och statusjakt på bekostnad av andra.

I juli kan du också se Christopher Nolans storfilm Oppenheimer. Precis som titeln antyder handlar den om mannen som riskerade att förgöra hela världen för att kunna rädda den. Huvudrollen som J. Robert Oppenheimer spelas av Cilian Murphy.
Juli bjuder också på en rad klassiska filmer. Missa inte Den enfaldiga mördaren med Stellan Skarsgård, Babettes gästabud, musikfilmen Purple Rain, Full Metal Jacket och The Matrix.

Rabatt på Röda Kvarns filmkort
Ordinarie pris för Röda Kvarn-kortet är 180 kronor, med Kulturkortet betalar du endast 100 kronor. Kortet är giltigt under 12 månader från inköpsdatum och kan köpas i biljettkassan på biografen. Röda Kvarn-kortet gäller för en rabatterad biobiljett per visning.
För biljetter till Live på Bio, konserter, evenemang och andra specialvisningar gäller fortfarande individuell prissättning.

På biorodakvarn.se kan du läsa mer om vad som gäller och spana in aktuella filmvisningar och kommande premiärer.

Vad: rabatter och förmåner på Röda Kvarn i sommar
När: juli 2023
Var: Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg
Pris: med Kulturkortet har du alltid 80 kronor rabatt på Röda Kvarn-kortet