Filmmusik live på Helsingborgs konserthus

PS
Paul Svensson
filmmusik

Fredag 25 oktober bjuder Helsingborgs konserthus in till en popcornsdoftande Hollywood-konsert med Helsingborgs symfoniorkester under ledning av dirigent Julian Bigg. Upplev ikonisk filmmusik från klassiker som Gudfadern, Hajen och Star Wars i en kväll fylld med några av de mest berömda musikstyckena från filmhistorien.

En film kanske inte står och faller allena med musiken, men den spelar sannerligen en viktig huvudroll för att förstärka känslor. För vad vore egentligen Hajen utan det berömda ledmotivet i form av bara två toner? Med ett upprepat E och F i en stigande och accelererande rytm är motivet synonymt med stora otäcka fiskar.

Om konserten
Detsamma gäller för många andra klassiska musikstycken. Namn som John Barry, Alan Silvestri och John Williams har tagit filmmusiken till nya höjder. Under denna kväll kommer många av deras alster att spelas på scenen. Helsingborgs konserthus utlovar såväl en kosmisk som gudomlig musikupplevelse med spännande analyser och vassa musikframträdanden från det senaste 1900-talets mest prisbelönta filmer. Med dirigent Julian Bigg vid musikrodret levererar symfoniorkestern musik från exempelvis Hajen, Gudfadern, Tillbaka till framtiden, Mitt Afrika, The Mission och Star Wars.

Köp biljetter online
Biljetter köper du via Helsingborgs konserthus webbplats. Ordinarie pris är 445 kronor, med Kulturkortet har du 15 procent rabatt och betalar som mest 378 kronor för en plats i zon A och som lägst 221 kronor för en plats i zon D. Säkra din plats redan i dag för att inte missa en kväll med livemusik i Helsingborg på temat filmmusik.

Köp biljett

Vad: filmmusik live
När: 25 oktober 19.00
Var: Helsingborgs konserthus
Biljettpris: ordinarie pris 445–260 kronor, 15 procent rabatt med Kulturkortet