Filmskapare tävlar på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Vid tre tillfällen i höst arrangerar Sveriges film- och videoförbund Minutfilmsfestivalen. Det är en festlig tillställning med fokus på kortfilmer där filmskapare tävlar mot varandra. Festivalen avrundas söndag 14 november på Dunkers kulturhus. Du som är på plats har möjlighet att vara med och rösta fram vilket bidrag som ska vinna.

Att tävla med kortfilmer har varit aktuellt sedan 1980-talet, men i dag är intresset större än någonsin. Sedan sociala mediers intåg har produktionen av kortfilmer ökat. I Minutfilmsfestivalen tävlar filmskapare med filmer som får vara max 60 sekunder långa. Vilken film som vinner avgör publiken på plats. Involveringen av publiken är viktig för att få till den där härliga festivalstämningen.

Minutfilmsfestivalen är ett heldagsarrangemang som börjar klockan 12.00 och håller på fram till och med 18.00 söndag 14 november. Festivalen arrangeras tillsammans med Kulturens Bildningsförbund och lokala medlemsklubbar. Under hösten arrangeras tre tävlingar, varav de två första går av stapeln i Karlstad och Norrköping 6 och 13 november. Filmskaparna kommer från hela landet och totalt är 74 filmer med och tävlar.

Festivalprogrammet är uppdelat i fem olika filmpass. Utöver tävlingsdelen kommer det också under dagen att visas lokalt utvalda filmer samt vinnande filmer från Sveriges kortfilmsfestival 2021.
Entrébiljetten kostar 50 kronor, men för publik som skriver upp sig som delaktig i Kulturens folkbildningsverksamhet är det fri entré och då ingår också möjligheten att vara med i publikjuryn som röstar fram årets vinnare.

Vad: 60 sekunder film
När: 14 november 12.00–18.00
Var: Dunkers kulturhus
Entré: 50 kronor, fri entré för besökare som skriver upp sig som delaktig i Kulturens folkbildningsverksamhet.

Lämna en kommentar