Filmvisning och regissörmöte på Röda kvarn

PS
Paul Svensson

Regissören Sergey Vasiley har gjort filmen PewPewPew och torsdag 24 oktober klockan 18.00 visas den på Röda kvarn i Helsingborg. En visning som regissören själv kommer att närvara vid och efter filmen minglar han med biobesökarna och svarar på nyfikna frågor. Med Kulturkortet har du alltid rabatt på biljetterna till filmvisningar på Röda kvarn. Passa på att se filmen och träffa regissören.

YouTube. Här hittar du inte bara roliga filmklipp på hundar och katter, det är också en plats där många människor tjänar storkovan och blir världskända på köpet. En av dessa är svenske Felix Kjellberg, också mer känd som PewDiePie. Ett fenomen med fler än 100 miljoner följare. Men YouTube är också en plats för krossade drömmar, ett oändligt digitalt hav där de flesta aldrig lyckas hålla sig ovanför ytan särskilt länge. Detta koncept har regissören Sergey Vasiley tagit vara på och gjort en film om, PewPewPew. Torsdag 24 oktober kan du se filmen på Röda kvarn i Helsingborg och även prata med Sergey efter visningen.

Bara 300 tittare? Hur långt skulle du gå för att bli känd? Vad skulle du göra för att få fler följare till din YouTube-kanal? I filmen PewPewPew får vi följa fyra tonåringar som gör allt för att bli kända online. Ett mystiskt virus sprids i Malmö och det verkar bara påverka stadens tonåringar, bland annat de fyra som vi får följa i den här filmen. Ett virus som gör tonåringarna illamående, förvirrade och framför allt får det dem att vilja bli minst lika kända som sin idol, PewDiePie.

PewPewPew är en film som tacklar lite av allt. Drömmar om att slå igenom, att bli någon. Det är också en historia om ensamhet framför datorskärmen, utseendefixering och psykisk ohälsa. En film som väcker tankar på ett drömskt och humoristiskt sätt. Dessutom är det en film med flera anknytningar till Helsingborg, även om regissören Sergey Vasiley är baserad i Malmö. Sergey Vasiley arbetar till vardags på Dunkers kulturhus, närmaste bestämt som mediepedagog och mediautvecklare på Helsingborgs kulturskola.

Jag är så stolt och glad att kunna visa min film i Helsingborg. Just Helsingborg har betytt väldigt mycket för mig och den här filmen. Här träffade jag många kreativa och fantastiska människor som så småningom har format den kreativa kärnan av filmen. Här gjorde vi också våra första auditions och en hel del av filmens unga skådespelare kommer från Helsingborg, säger regissören, Sergey Vasiliev.

Vad: Filmvisning av PewPewPew och regissörmöte
När: Torsdag 24 oktober 18.00
Var: Röda kvarn Helsingborg
Pris: 95 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 115 kronor

Lämna en kommentar