Finn balans i ett uppkopplat liv

PS
Paul Svensson

Under hösten 2019 har föreläsningsserien Det inre klimatet dragit besökare till Dunkers kulturhus. Serien handlar om hur du tar hand om din mentala hälsa och hur du kan göra för att må bättre. Tisdag 26 november arrangeras sista föreläsningen i serien och i den ligger fokus på hur du finner balans i ett uppkopplat liv. Med Kulturkortet har du givetvis fin rabatt på biljettpriset.

Mobilen ringer. Vattnet kokar på spisen. Vem hämtar barnen efter träningen? Oj, nu plingade det till i mobilen igen, kanske är det en ny like…

Känner du igen dig? Hur hanterar du egentligen dina båda liv? Tänk efter nu. Ja, de flesta av oss har faktiskt två liv att hantera på en och samma gång. Det är svårt, men ändå har det blivit en ny rutin för de flesta av oss. Du har det där ena livet där det som händer och det du har omkring dig faktiskt går att ta på och se på riktigt. Livet där du andas och lever. Och sen har du också ett helt annat liv, ett digitalt liv i båda mobilen och datorn. Ett liv där du har hela världen tillgänglig bara genom att klicka med fingertopparna och där det sällan finns några krav. Hur gör du för att balansera de båda? Vilka beslut tar du för att bättra kunna ta hand om dig själv?

Det finns knep för att lyckas och vill du lära dig mer om dessa och hur du tar kontroll rekommenderar vi verkligen den här sista föreläsningen av tre i säsongens Det inre klimatet. Tidigare har det handlat om att ladda om batterierna utomhus och att förbättra livskvalitén med hjälp av sömn. I föreläsningen, Finn balans i ett uppkopplat liv, berättar Per Johansson, legitimerad psykolog och docent i psykologi, hur du finner balans och minskar stressen i vardagen. För det är här som stressen ofta infinner sig. I det där rummet mellan det riktiga livet och livet i din elektroniska mackapär.

Med Kulturkortet får du 25 kronor rabatt på biljettpriset och betalar endast 120 kronor för en av höstens kanske viktigaste föreläsningar. Biljetter köper du i sedvanlig ordning på Dunkers kulturhus eller online via Folkuniversitetets webbplats.

Vad: Finn balans i ett uppkopplat liv
När: Tisdag 26 november 18.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 120 kronor med Kulturkortet, ordinarie pris 145 kronor

Lämna en kommentar