Fira alla hjärtans dag med Kulturkortet

EB
Elin Blomfeldt
hjärta

Alla hjärtans dag. Valentines day. Vet vi ens varför vi firar alla hjärtans dag nu för tiden? Det kan vara ett påhitt från romarriket för att hylla kärleken och fertilitet, eller är det kanske helgonet Saint Valentine som i hemlighet vigde unga par, som står bakom det hela? I vilket fall så tycker vi det är ett fint tillfälle att fira kärleken till någon man håller av och göra något speciellt.

Ta dagen i akt och gör något roligt. Kanske en eftermiddag i Helsingborg med olika aktiviteter? Börja med att kolla in den nya utställningen på Dunkers kulturhus. Det är fotoutställningen De andra med Julia Lindemalm som har öppet till 27 oktober. Med Kulturkortet har du fri entré till alla utställningar på Dunkers kulturhus.

I Julia Lindemalms bildvärld är djuren i fokus. Genom sina möten med djur riktar hon blicken mot människan och vårt förhållande till naturen. Den största delen av utställningen vigs åt hennes senaste arbete Schwein, där vi får träda in i grisens värld. Det är en kärleksförklaring till ett annat väsen, en studie av moderskap och njutning och samtidigt en skildring av den moderna djurindustrins brutalitet.

Efter att varit så kulturella blir man hungrig. På Teaterkrog Culise får du 15 procent rabatt på all mat och icke alkoholhaltig dryck. Tassa den korta promenaden bort till Teaterkrog Culise och slå på stort med en 3-rätters meny, det är ju ändå alla hjärtans dag.

När ni är mätta och glada kan det vara skönt att få ta en frisk promenad i februarivädret. Ta en precis lagom lång promenad till Röda Kvarn för att se den nya filmen om Leonard Cohen och hans norska musa Marianne Ihlen.
Deras kärlekssaga började på den idylliska grekiska ön Hydra under 1960-talet. Filmen fokuserar på deras relation från de härliga dagarna på Hydra, en tid av fri kärlek och öppna relationer, till hur deras kärlek drev Leonard att utvecklas till en framgångsrik musiker. Med Kulturkortet får du rabatt på Röda Kvarns filmkort, vilket är laddat med fina rabatter på biobiljetter och snacks.

Sedan är det dags att vandra hemåt, uppfylld av all kultur du fått ta del av i Helsingborg. Och kärleken då såklart!