Fira första advent på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Söndag 3 december klockan 12.00-17.00 bjuder Dunkers kulturhus in till julmys och det är fri entré till alla utställningar den här dagen. I sann julanda öppnar man också upp dörrarna till Carl Larssons klassiska triptyk Nu är det jul igen. Det bjuds på glögg och julgodis och man håller igång en julkortsverkstad.

Dunkers kulturhus i Helsingborg välkomnar allmänheten till en stämningsfull första advent. Det blir en dag fylld av mys, musik och konst och självklart – fri entré. I entrén dukas det upp ett härligt gottebord fyllt med godsaker och glögg.

I år visar man också den för säsongen klassiska utställningen Nu är det jul igen, som föreställer familjen Larssons julfrukost från 1906 på Lilla Hyttnäs i Sundborn. Denna kärleksfullt återgivna julscen har blivit en tradition för Helsingborgs invånare att uppleva varje jul. Konstverket, som köptes in av Helsingborgs museum direkt från konstnären 1908, är en årlig höjdpunkt.

Besökare kommer att få vara med att pynta en av de tre julgranarna i utställningshallen och i julkortsverkstaden finns det möjlighet att skapa sin egen Carl Larsson-inspirerade tavla. Man arrangerar också sagoläsning med jultema för husets yngre besökare.

Den här dagen återvänder också West of Eden till kulturhuset för ett keltiskt julfirande i Konsertsalen. Den här spelningen är avgiftsbelagd och biljetter finns till försäljning i entrén på Dunkers kulturhus och online via dunkerskulturhus.se

Vad: fira första advent på Dunkers kulturhus
När: 3 december 12.00–17.00
Var: Dunkers kulturhus
Entré: fri entré

Text: Elin Blomfeldt