Fira nationaldagen på Fredriksdal

Fideli Österström

Torsdagen 6 juni börjar sakteligen att närma sig och som vanligt bjuder Helsingborgs stad och Fredriksdal in till ett härligt firande i sann nationaldagsanda. Njut av en dag fylld av engagemang, glädje, hantverk, aktiviteter och musik. Välkommen!

Nationaldagen är en dag där demokrati, fred, frihet och tolerans firas. En dag där glädjen ska stå i centrum för det vi har runt om kring oss och det land vi lever i. Ta med dig barnen, din bästa kompis, kusin, mormor och morfar eller varför inte alla du tycker om? Firandet på Fredriksdal 6 juni betyder en dag fylld av roliga aktiviteter för både stora och små och med ett scenprogram utöver det vanliga.

Nationaldagsceremonin i stadskvarteret inleds med dans tillsammans med Folkdansens vänner. Programledaren Rijal Mbamba, även känd från gruppen S.T.I.C.S, är dagen till ära konferencier och kommer att presentera poeten Bob Hansson, riksspelmannen Karin Wallin och den Helsingborgsfödda artisten Rebecka Karlsson som tävlade i 2019 års melodifestival. Det är med andra ord en stark uppsättning som kommer att stå på scenen mellan 14.00-16.00. Under ceremonin kommer man även att dela ut Helsingborgs stads utmärkelse Gisela och Oscar Trapps minnespris till årets vinnare. Missa inte detta och allt annat som händer på scenen.

Förutom scenprogrammet kommer man kunna åka häst och vagn, strosa runt på området bland utställare och försäljare, gå till rosträdgården för att få råd av Fredriksdals rosexperter och delta i workshops vid Ågård. Förutom detta händer det givetvis massor av andra saker. Om man till exempel är nyfiken på Helsingborgs föreningsliv kan man prata mer med flera föreningar som är på plats i Båthuset. Läs hela programmet på fredriksdal.se.

Ett tips från Kulturkortet är att ta med egen picknick, filt och kläder efter väder.

Vad: Nationaldagsfirande på Fredriksdal
När: 6 juni 10.00-18.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Fri entré

Lämna en kommentar