Flaxande filurer på Helsingborgs bibliotek

PS
Paul Svensson

De spelar musik, rör sig lite sådär mysigt märkligt och sjunger om små sniglar och blinkande stjärnor.  I september kommer Emelie Ek och Ida Karlsson till fyra bibliotek i Helsingborg för att uppträda med sin föreställning Flax. Det är en föreställning för de yngre barnen i åldrarna 1-3 år. Biljetter köpes på respektive bibliotek och kostar 30 kronor per barn.

Har du hört talas om friformsrörelsejazz förut? Inte, då är du inte ensam. Men det har sin förklaring och enligt Emelie Ek och Ida Karlsson, som ligger bakom den här föreställningen är de nog de enda i hela Sverige som pysslar med just den benämningen i sina föreställningar. Tanken är att man kombinerar musiken och rörelserna och vill uppmuntra barnen i publiken att det går att musicera med enkla medel och att alla kan och får lov att vara med och skapa musik.

I just den här föreställningen spelar de två muntra fågelfilurer som är på väg att upptäcka sina vingar och röster. Med vingarna kan de flaxa och plocka upp instrument att spela på och med sina röster sjunger de kända barnvisor som exempelvis Blinka, blinka lilla stjärna där och Lilla snigel. Föreställningen är skapad av musikanterna Emelie Ek och Ida Karlsson tillsammans med Elin Waileth Wikströms, som är lärare i gehör och rytmik. Man utlovar en upplevelse både för öron och ögon.

Totalt handlar det om åtta föreställningar uppdelade på fyra av Helsingborgs bibliotek. Man kör två föreställningar per bibliotek och först ut blir Ödåkra bibliotek 21 september klockan 09.00–09.45 samt 10.00–10.45 följt av Råås bibliotek 22 september, Elinebergs bibliotek 23 september och Påarps bibliotek 24 september klockan 09.15–10.00 och 10.15–11.00. Biljetter köpes på respektive bibliotek och kostar 30 kronor per barn.

Det här är inte den första föreställningen på friformrörelsejazz från Medi (som teatergruppen heter). Tidigare har de gjort och rönt stora framgångar med Skepp o´hoj, Hallå låda, Min pinne och Hej Tittut. Den här föreställningen riktar sig till barn i åldrarna 1-3 år. Passa på att ta med dina småttingar, barnbarn eller någon annans barn (om du har lov) och upptäck de flaxande filurerna och konceptet friformsrörelsejazz.

Vad: Flaxande friformsrörelsejazz
När: 21-24 september
Var: Ödåkra bibliotek 21 september, Råå bibliotek 22 september, Elinebergs bibliotek 23 september och Påarps bibliotek 24 september
Pris: 30 kronor per barn, biljett köps på respektive bibliotek

Lämna en kommentar