Floramästerskapen blommar igen på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Förra året genomfördes Sveriges första partävling i floristik på Fredriksdal museer och trädgårdar. Mästerskapet var Sveriges första floristtävling med fokus på hållbarhet och blommor i säsong. I år arrangeras mästerskapet 27 augusti och årets tema för tävlingen hämtas från Fredriksdals utställning och idéträdgård, Varannan vild. Som besökare kan du följa hela processen från start till mål.

Lördag 27 augusti blir vackert ännu vackrare när Floramästerskapen 2022 blommar ut på Fredriksdal museer och trädgårdar. Intresset för mästerskapet har lockat såväl debutanter som veteraner och i år tävlar ännu fler par från hela Sverige. För att vinna gäller det för floristerna att använda all sin skicklighet och kreativa lust. Under tävlingsdagen kommer de deltagande paren att arbeta utifrån de tävlingsuppgifter som de blir tilldelade. Besökare kommer att kunna följa processen och titta på när floristerna förbereder och skapar för att få sina tävlingsbidrag att växa fram. De färdiga kreationerna kommer sedan att ställas ut i logen vid stallet under lördagen och söndagen.

Ett tävlingstema som sätter fart på fantasin
Temat för årets mästerskap hämtas från sommarens utomhusutställning Varannan vild, som visas  på Fredriksdal museer och trädgårdar fram till och med 25 september. Varannan vild är en utställning och idéträdgård som är tänkt att inspirera besökare att använda fler vilda växter hemma i sina egna trädgårdar. På Fredriksdal är man glad att än en gång kunna arrangera Floramästerskapen och man tror att årets tema ska få fantasin hos de deltagande floristerna att blomma ut ännu mer.

Tävlingsledningen består av de välkända blomsterprofilerna Heidi Mikkonen och Sara-Lisa Ludvigsson. Båda är erfarna blomsterinspiratörer, domare och utbildare inom floristik och blomster. Heidi och Sara-Lisa är också initiativtagare till Floramästerskapet.

– Efter förra årets stora succé ser vi verkligen fram emot att få se vad de tävlande kommer att hitta på med årets tema. I år bjuder vi in det vilda och då kan vad som helst hända, säger Sara-Lisa Ludvigsson.

Med Kulturkortet har du fri entré till tävlingen. Passa på att förgyll de sista sommardagarna genom att kombinera ett besök på Fredriksdal museer och trädgårdar med en av årets vackraste tävlingar, Floramästerskapen.

Vad: partävling i floristik
När: 27–28 augusti 10.00–18.00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Entré: ordinarie entré 100 kronor, fri entré med Kulturkortet och för barn och unga upp till 18 år

Lämna en kommentar