Följ med och mata husdjuren på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Det finns gott om arrangemang på Fredriksdal som är oerhört populära hos besökarna. Men det finns också särskilda arrangemang som uppskattas lite extra av de som bor inne på Fredriksdal. På utvalda fredagar kan besökare följa med och mata husdjuren i stallarna och hagarna. För barn under 18 år och för dig med Kulturkortet är det alltid fri entré till Fredriksdal museer och trädgårdar.

Om det är något som husdjuren på Fredriksdal uppskattar så är det att äta. Men vad äter egentligen ett ulligt värmlandsfår? Och äter ardennerhästar samma typ av mat som en shetlandsponny? Grisar Linderödssvinen mycket när de mumsar loss på frukost? Äter den skånska blommehönan bara blommor? Bra frågor. Svaren hittar du på Fredriksdal museer och trädgårdar.

Varje fredag klockan 11:00 mellan 24 augusti till 28 september har du chansen att följa med och mata husdjuren. På Fredriksdal får du träffa lantrasbruksdjur av raser som inte längre har en naturlig plats i det moderna lantbruket. Eftersom djuren tillhör gamla lantraser är det extra viktigt att de följer en strikt diet. Får djuren i sig fel mat kan det få förödande konsekvenser. Under husdjursdagarna får du följa med Fredriksdals personal och lära dig mer om vilken sorts mat som passar bäst till de olika djuren.

Att husdjuren på Fredriksdal uppskattar besökare är sannerligen ingen överdrift. Och ännu mer tycker de förstås om besökare som ger dem rätt sorts mat att tugga på.

Vad: Mata husdjuren på Fredriksdal
När: 24 och 31 augusti, 7, 14, 21 och 28 september, klockan 11:00
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: Ordinarie entré 70 kr, fri entré för dig med Kulturkortet och för barn under 18 år

Lämna en kommentar