Föreläsningar flyttas från IdéA

HW
Henrik Wilhelmsson

Omfattande ombyggnationer av Vasatorpsvägen gör det svårt för besökare att ta sig till IdéA Drottninghög. Tre onsdagsföreläsningar flyttas därför till Stadsbiblioteket. Övrig verksamhet på IdéA Drottninghög fortsätter som vanligt. De föreläsningar som flyttas är: 

Anna-My Novotny – genom kamerans objektiv Onsdagen den 18/4 18:00. Café Birger Stadsbiblioteket. Fri entré.

Anna-My Novotny är en ung dokumentärfilmare från Helsingborg som inte backar för att lyfta kontroversiella och samhällsaktuella ämnen i sina filmer. Hon har bland annat arbetat i Rumänien och gjort film om rumänska romers rättigheter och wallraffat i Helsingborg för att avslöja hur det går till när män köper sex av unga tjejer via nätet. Med kameran som redskap vill hon berätta historier för ökad medvetenhet och ge en röst till de som annars inte hörs. Idag används hennes filmer som utbildningsmaterial i skolor och kvinnojourer, och hon föreläser om sitt arbete runt om i Sverige. Föreläser i Café Birger. Fri entré.

Martina Haag: Från skådespelare till författare Onsdagen den 25/4 18:00. Café Birger Stadsbiblioteket. Fri entré. Martina Haag var från början skådespelerska men sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Första krönikesamlingen Hemma hos Martina gavs ut 2004 och därefter har hon skrivit tio böcker, varav Underbar och älskad av alla och Glada hälsningar från Missångerträsk filmatiserats med hennes själv i huvudrollen. Hennes roman Det är något som inte stämmer, har vunnit stort gehör hos både läsare och kritiker och vann priset Årets bok 2016. Martina Haag utkom under hösten 2017 med en ny roman med titeln Tiden går så fort. Och så långsamt.

Inspiration och konkreta metoder för jämlikhet Onsdagen den 2/5 18:00. Café Birger Stadsbiblioteket. Fri entré. Många vet idag att det är viktigt att jobba med jämlikhet, men få vet hur de ska göra för att lyckas. Som ett stöd i detta arbete har Make Equal utvecklat metoden ”jämlikhetseffekten” som ger inspiration och handfasta tips. Under detta pass ger Elin Ferm från Make Equal ett smakprov på jämlikhetseffekten och goda exempel på hur både verksamheter och individer kan jobba för att skapa jämlikhet och inkludering.