Författarsamtal med Andrev Walden

PS
Paul Svensson
Walden

Helsingborgs bibliotek arrangerar författarsamtal med såväl etablerade som debuterande författare. Lördag 3 februari gästas man av 2023 års vinnare av Augustpriset, Andrev Walden. Samtalet börjar klockan 14.00 på Helsingborgs stadsbibliotek. Det är fri entré.

Från illustratör och renommerad journalist till prisbelönt författare. Andrev Walden har många strängar på sin lyra. Det är för sin stilistiska skrivsäkerhet som Walden har gjort sig ett namn och förra året mottog han Augustpriset för sin skönlitterära debut, Jävla karlar. Både Andrev själv och boken har blivit hyllade och mottagit omdömen som ”Ett stycke enastående litteratur”, En liten fasetterad pärla” och ”Walden får både trivialiteter och vidrigheter att glimra.”
Jävla karlar var en av de mest lästa romanerna i Sverige under 2023.

Författarsamtalet tar plats i Café Birger på Helsingborgs stadsbibliotek lördag 3 februari klockan 14.00. Under 60 minuter berättar Andrev om sitt skrivande, om att växa upp i spillrorna av 68-rörelsen, om den långa skuggan av ett mirakel och om mammor som står under köksfläkten och säger jävla karlar.
Det är fri entré men antalet platser är begränsat.

Om författaren
Andrev Walden har tidigare också skrivit krönikesamlingen Ditt lilla mörker, som släpptes våren 2018. Som förste krönikör någonsin i Sverige nominerades han till Stora journalistpriset 2017 i kategorin Årets berättare. Han har även arbetat som redaktör och programledare för Sveriges television.

Vad: författarsamtal med Andrew Walden
Var: Helsingborgs stadsbibliotek
När: 3 februari klockan 14.00
Entré: fri entré

Foto: Bokförlaget Polaris