Förverkliga din idé med Visionsfonden

PS
Paul Svensson

Har du en idé om hur du kan göra livet för helsingborgarna bättre och lite smartare men saknar möjlighet att genomföra den? Då ska du vända dig till Visionsfonden. Här kan privatpersoner, föreningar och företag ansöka om max 100 000 kronor för att testa och förverkliga sin idé. Pågående ansökningsomgång är öppen från 28 augusti till 20 september. Du som ansöker måste vara minst 18 år fyllda.

Helsingborg är en stad där man vill utveckla och göra livet bättre och smartare för sina invånare. Med initiativet Visionsfonden hjälper man privatpersoner, föreningar och företag som har projektidéer som är till samhällsnytta för helsingborgarna. Projektidén kan handla om i stort sett vad som helst. Den kan till exempel ha anknytning till kulturutbudet i Helsingborg. Kanske har du (eller någon du känner) en idé om hur man kan göra något fiffigt på Dunkers kulturhus eller Fredriksdal museer och trädgårdar eller på annat sätt kan lyfta kulturutbudet i staden. Tidigare projekt har fokuserat på allt från naturlära till miljösmarta modekläder.

Prioriterade områden under hösten
Ett tips till dig som vill ansöka. I höst har man två prioriterade utmaningar. Den ena är trygghet i staden och den andra är livskvalitet. Om du känner att du har en idé eller ett projekt som fokuserar på dessa områden kommer det att prioriteras lite extra. Du kan ansöka om max 100 000 kronor.

Ansök online
Det finns ett par kriterier som måste uppfyllas för att du ska kunna få bidraget. Du som ansöker måste vara minst 18 år fyllda och projektet ska genomföras i Helsingborg samt vara nyskapande. För att ansöka surfar du in på Visionsfondens webbplats. Här kan du även läsa mer om vad som gäller vid ansökan, du kan spana in tidigare idégivares idéer och mycket annat.
Behöver du hjälp med din ansökan arrangerar Visionsfonden också fem drop in-tillfällen med coaching i centrala Helsingborg. Dessa är:

4 september 08.30–13.00, Tryckeriet våning 2, Vasatorpsvägen 1B.
5 september 08.30–13.00, Mindpark, entréplan, Bredgatan 11.
6 september 13.00–17.00, Mindpark, entréplan, Bredgatan 11.
11 september 13.00–15.30, @Söder, Håkan Lundbergs gata 17.
12 september 09.00–12.00, Helsingborgs stadsbibliotek, entréplan, Bollbrogatan 1.

Alla idéer är välkomna
Finns det för små idéer? Eller för stora? Nej, det gör det inte. Det viktigast är att det är en unik idé som gynnar helsingborgarna. Idén eller projektet bedöms utifrån potentiell samhällsnytta. Höstens ansökningsomgång är öppen från 28 augusti till 20 september.