Framtidens artister spelar på Dunkers kulturhus

PS
Paul Svensson

Det bubblar en hel del på Dunkers kulturhus musikscen i oktober och november. Under hösten arrangerar man tre 90-minuters konserter med artister som inte riktigt har slagit igenom ännu men som är på god väg. Med kulturkortet betalar du endast 165 kronor för en härlig musikupplevelse som förgyller även de regnigaste och blåsigaste av höstdagar i Helsingborg.

Lightworkers
8 oktober 19.00
Kanske har du redan hört talas om Lightworkers förut, de gjorde sin debut på Dunkers kulturhus scen redan förra året och nu är de tillbaka igen. De är relativt färska men har redan hunnit med en hel del musik. Deras mest lyssnade singel heter Tack för allt och sammanfattar duons syn på musik och livet i allmänhet. Lightworkers, eller Scharliina och Linnea som de heter på riktigt, är två lokala musiker från Helsingborg som vill sprida ljus och kärlek till alla. Deras senaste singel, Soul, lanserades i augusti, 2020. Lyssna på Lightworkers via Spotify.

Elie Sandberg
22 oktober 19.00
Elie Sandberg är knappast en novis när det kommer till musik. Han har mer eller mindre växt upp med musiken i sitt liv och rör sig obehindrat över en rad olika genrer. Mest inspiration hämtar han från den amerikanska och afrikanska scenen. Elie Sandberg är född i Göteborg och bjuder både på något man känner igen men även på musik som är bländande ny. Kritiker har jämfört honom som en fusion emellan Paul Simon, Bob Dylan och Timo Räisänen och med inslag av Peter Gabriel, Joni Mitchell, Sting och Dave Matthews Band. Intressant om inget annat, säger vi. Lyssna på Elie Sandberg via Spotify.

Rhinestone
5 november 19.00
Med en kraftfull röst och en gitarr tar Rhinestone plats på Dunkers kulturhus i början av november. Duon, som består av Emelie Persson och Sanja Johansson, har spelat tillsammans i ett år. De producerar och framför både eget material samt gör sina egna tolkningar av andra artisters låtar. Det är akustiskt som gäller och nu är de aktuella med ny musik. Utöver Rhinestone är Emelie Persson och Sanja Johansson även med i rockbandet Modesty.

Två gånger lokalt och ett gästspel från Göteborg. Jo, höstens musik upplevs bäst live på Dunkers kulturhus. Samtliga artister spelar i ungefär 90 minuter utan paus. På grund av rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten är det max 50 platser per spelning. Mindre spelningar brukar också betyda att upplevelsen blir mer personlig. Ordinarie pris är 195 kronor och med kulturkortet betalar du endast 165 kronor för en helkväll med framtidens artister. Biljett köper du online via ticketmaster.se eller till fots på Dunkers kulturhus.

Vad: Framtidens artister
När: 8 oktober, 22 oktober och 5 november 19.00
Var: Dunkers kulturhus
Pris: 165 kronor med kulturkortet, ordinarie entré 195 kronor

Lämna en kommentar