Framtidens kulturupplevelser på H22

PS
Paul Svensson

Sommaren 2022 kommer förmodligen att gå till historien som ögonblicket när framtiden kom till Helsingborg. Med start 30 maj och fram till och med 3 juli arrangeras H22 City Expo. Det betyder 35 dagar stadsmässa där helsingborgare och tillresta kan uppleva de senaste innovationerna och de smartaste idéerna. Självklart kommer även du att kunna ta del av framtidens kulturupplevelser.

H22 City Expo kommer att synas och höras över hela Helsingborg. Stadsmässan utgår dock från fyra olika huvudområden i staden: city, Drottninghög, Oceanhamnen och Slottshagen. Det är här det mesta händer, låter och ger betraktaren en glimt av framtiden. Det blir upplevelser för alla sinnen och möten med nya smaker, musik och äventyr. För den kulturintresserade kommer det att hända mycket och samtliga kulturplatser i Helsingborg är med i festligheterna på ett eller annat vis.

Allt från design och svensk form till smarta uppfinningar
Programmet är i skrivande stund minst sagt omfattande med fler än 700 händelser. Det blir allt från utställningar om design och svensk form till mystiska vattendjur, konferenser om konstens betydelse för framtiden och ljudinstallationer samt upplevelsebås där ljus och ljud står i fokus. I Kärnan flyttar framtidens teknik in över sommaren och på Kulturmagasinet på Fredriksdal museer och trädgårdar kommer man bland annat att visa en utställning om vad vi människor har uppfunnit. På Drottninghög tittar man i backspegeln och öppnar dörren till en lägenhet så som den kan ha sett ut 1972. Lägenheten kommer att vara utrustad med tidsenliga tapeter, nybonat parkettgolv och en tv med två kanaler … precis som det såg ut  i den tidens innovativa stadsutvecklingsprojekt.

Spara egna favoriter online
h22cityexpo.se kan du läsa mer om allt som händer i Helsingborg under sommaren 2022. Här hittar du samtliga kulturprogrampunkter, du kan spana in de olika huvudområdena och även skapa egna favoritlistor med sådant du absolut inte vill missa under stadsmässan (vilket förmodligen kommer att bli en hel del).

En stadsfest för hela världen
Förbered dig för en resa mot framtiden. Sommaren 2022 skriver vi historia i Helsingborg. Det blir en innovationsshow för alla åldrar. Genom H22 City Expo samlar Helsingborg över 70 samarbetspartners, innovatörer, världsledande företag, förvaltningar, hållbarhetshjältar, föreningar och invånare för att utforska och utveckla morgondagens liv i staden. Hela världen är bjuden.

Vad: framtiden kommer till Helsingborg
När: 30 maj–3 juli 2022
Var: Helsingborg
Pris: det mesta är gratis att ta del av men vissa programpunkter kommer ha en entréavgift.

Lämna en kommentar