Framtidens teknik på Stadsbibliotekets teknikkalas

PS
Paul Svensson

Är du nyfiken på VR, 3D och robotar? Då ska du inte missa när Helsingborgs stadsbibliotek bjuder in till teknikkalas måndagen 6 maj klockan 16.00-18.30. Två timmar och 30 minuter med robothäng, virtual reality, drönaruppvisning och mycket annat på temat framtidsteknologi som redan finns på plats i samhället i dag. Fri entré för alla.

Framtiden är redan här. Men den brukar komma med en ganska dyr prislapp. Som tur är har du nu chansen att testa virtual reality på Playstation 4 och HTC Vive utan att betala en endaste krona. Och du får även möjlighet att prova på att använda 3D-pennor och 3D-skrivare. På plats kommer du även att få se hur det går till att flyga drönare.

I dag har mer eller mindre alla någon sorts teknikpryl hemma. Det kanske är en dator, mobiltelefon, trådlösa högtalare, spelkonsoler eller något helt annat. Tekniken är en del av vår vardag och samhället blir allt mer teknikorienterat. Och det går fort. Teknik utvecklas för alla. Oavsett ålder. Det är en av anledningarna till att bibliotekets kalas är gratis och riktar sig till alla åldersgrupper. Alla ska få möjligheten att prova på framtidens teknologi.

Vad innebär då framtidens teknologi? Vi kan säga att den är till för att underlätta och underhålla. Under teknikkalaset får du se teknik som fyller det ena eller det andra begreppet och teknik som både underhåller och underlättar på samma gång. Som de finurliga 3D-pennorna som kan skriva ut byggmaterial – skriv ut plastbitar och bygg ditt eget Eiffeltorn hemma i vardagsrummet. Samma koncept bygger 3D-skrivare på. Med rätt ritningar och tillräckligt material kan du i princip skriva ut och bygga precis vad som helst. När det kommer till underhållning är det VR-glasögonen som brukar hamna högst i topp. Med glasögonen öppnas helt nya världar upp. Besök de nya världarna på Helsingborgs stadsbibliotek måndagen 6 maj.

Robotar hör också framtiden till och på teknikkalaset får du träffa bibliotekets robot Nao och hans vänner Sprk, Blu-Bot och Que. Arrangemanget är gratis och vänder sig till såväl vuxna som stora och små barn.

Vad: Teknikkalas med en glimt av framtiden
När: 6 maj 16.00-18.30
Var: Helsingborgs stadsbibliotek, Digidel
Pris: Fri entré

Lämna en kommentar