Från ax till bokstavlig limpa

Fideli Österström

Än har inte högsäsongen dragit igång på Fredriksdal men redan i mars tjuvstartar vi med årets första aktivitet. Lördagen 23 mars är det nämligen dags för vårens Fredriksdalspraktika som i år är en heldags brödbakningskurs.

Vill du också lära dig mer om surdeg, jäsningsprocesser och mjölsorter är detta evenemanget helt rätt för dig. Förutom att din kunskapsbank gällande brödbakning kommer att berikas kommer du även att få lyssna till grönsakshistoria, nutida mat-trender och klimatsmart mat. I Fredriksdals brygghus får du inte enbart baka med mjöl utan även med kryddor och grönsaker som passar att stoppa i ditt bröd som slutligen kommer att få åka in i den vedeldade stenugnen från 1799. Du kommer således att få lära dig allt om bröd och givetvis även få göra ditt eget från ax till bokstavlig limpa.

Förutom att du kommer få ta med dig ditt alldeles egna nybakade bröd hem får du även med dig ny kunskap och värdefulla recept. Under dagen bjuds du på en god, matig sallad med nybakat bröd till.

Trycket är högt och platserna begränsade så knip din plats redan idag. Med Kulturkortet får du 205 kr rabatt och kursen kostar då endast 995 kr. Ordinarie avgift: 1200 kr.
Anmäl dig på fredriksdalspraktikan@helsingborg.se
Vill du veta mer om kursens upplägg och innehåll? Ring kursansvariga Åsa Hässlekvist, 0703-93 45 63

Kursledare är Åsa Hässlekvist, brödbakande kulturhistoriker och Philippe Hässlekvist, brödbakande köksträdgårdsmästare.

Lämna en kommentar