Från kort sommarflört till livslång kulturkärlek

PS
Paul Svensson

Passion, kärlek och lust. Och ett par skratt och upplevelser längs vägen. En sommarflört är oftast en kort kärlekshistoria som sträcker sig över juni, juli och augusti. Men hur gör du för att sommarflörten ska förvandlas till en livslång kulturkärlek?

Ja, självklart handlar den här texten inte om kärleken mellan två människor. Det här är en hyllning till sommarens flört med kulturlivet i Helsingborg. För det är under sommaren som många av oss vill uppleva saker som vi inte brukar göra. Det är under sommaren som vi blir modigare och våra hjärtan fylls med längtan efter något nytt och spännande. Det varma vädret gör att vi alla har lite lättare att ta till oss det nya. Livet känns oftast bättre. Vi blir mer äventyrliga, vi vågar prova sådant som vi inte gjort förut och vi njuter av den bästa av tider. Den svenska sommaren.

Har du inte provat en kulturflört tidigare är det hög tid att göra det den här sommaren. Kanske spenderar du mest av din kulturtid på konst eller teater under resten av året, men den här sommaren är det hög tid att kasta blicken åt annat håll. Låt dig svepas med i kultur som sträcker sig bortom din vardag. Byt konsthallen mot vidöppna ängar där kulturhistoria och den skånska naturen med blomster och vajande trädkronor hägrar. Eller för all del, om du har en lång relation med Helsingborgs historia kan du den här sommaren låta dig bli hänförd av modern konst och musik. Hela Helsingborgs kulturliv ligger framför dina fötter. Lämna blygsamheten hemma och ta för dig av vad kulturen har att erbjuda. Sommaren är för kort för att inte njuta av såväl det bekanta som det nya.

Med Kulturkortet har du alltid fri entréer till Dunkers kulturhus, Fredriksdal museer och trädgårdar, Helsingborgs idrottsmuseum, Kärnan och Sofiero slott och slottsträdgård samt massor med rabatter. Låt den här sommaren bli starten på något nytt. Låt den korta sommarflörten bli en livslång kulturkärlek tillsammans med Kulturkortet.