Skogsbad på Fredriksdal

PS
Paul Svensson

Att hämta ny energi via skogsbad tog sin början i Japan på 1980-talet och nu har det blivit alltmer populärt i västvärlden. Här i Sverige har vi alltid haft en nära relation till naturen och kanske är det just därför som den gröna världen ligger oss extra varmt om hjärtat.  Fredriksdal museer och trädgårdar arrangerar skogsbad 9 oktober klockan 14.00–16.30. Med Kulturkortet får du fin rabatt på priset.

I naturen får ditt sinne efterlängtad vila och din stressnivå minskar. Under våren och sommaren har Fredriksdal arrangerat skogsbad tillsammans med Grönt & Lugnt, som har flera års erfarenhet av naturens inverkan på det mänskliga sinnet. . Vandringen tar ungefär två och en halv timme och görs tillsammans med guider från Grönt & Lugnt.

Gröna skogsbad innehåller fyra olika moment: socialt samspel, meditation till fots, stilla meditation och olika sinnesövningar. Gemensamt för dem alla är att de fokuserar på den positiva energin som finns i den gröna miljön runt omkring deltagarna. En miljö som inte kräver något av dig. Här får du chansen att koppla av och fascineras av naturens skönhet och rikedom utan att tycka till, kommentera eller göra någon sorts motprestation. Skogsbad innehåller också tid för reflektion via nära kontakt med träden och marken, övningar där ni doftar, smaker och lyssnar men också tysta stunder utan något krav på socialt samspel. Naturens inverkan på människans sinne är väl dokumenterad och en stund i det gröna har visat sig minska negativa känslor och stress och samtidigt öka den mentala återhämtningen.

Med Kulturkortet och Kultursommarkortet får du fin rabatt på priset och betalar endast 315 kronor för en grön omstart. Fredriksdals miljöer är som gjorda för skogsbad mitt i city. Här är det grönt och skönt och det finns gott om variationsrika miljöer att koppla av på. Och, förstås, otroligt många fina träd. Biljetter köper du online via hbgkulturbutik.se eller till fots i entrén på Fredriksdals museer och trädgårdar och på Kulturmagasinet. Då antalet platser är begränsat gäller endast förköp.

Vad: Hämta ny energi i naturen
När: 9 oktober 14.00–16.30
Var: Fredriksdal museer och trädgårdar
Pris: 315 kronor med Kulturkortet och Kultursommarkortet, ordinarie entré 350 kronor

Lämna en kommentar