Fredriksdal berättar om Erica modehus tillsammans med helsingborgarna!

HW
Henrik Wilhelmsson

Nu är det nyheter på gång i stadskvarteret på Fredriksdal. Det blir en ny interiör i ett av småhusen. Vi kommer att visa och berätta om Erica modehus som höll till i byggnaden fram till 1962. Då fick modehuset, liksom själva byggnaden och delar av kvarteret Stenbock, flytta på sig för att lämna plats för ett nytt EPA-varuhus i Helsingborg.

I den nya interiören vill vi särskilt lyfta fram helsingborgarnas Ericaberättelser. Under 2016 har vi pratat om projektet med flera besökare. Eftersom modehuset funnits på olika adresser i Helsingborg samt haft filial i Höganäs och Malmö, är det många som minns det. Modehuset fanns ju under väldigt lång tid, från 1940-talet till 1980-talet.

Tack vare besökarna och entusiaster i Facebookgruppen ”Du vet att du är från Helsingborg…” har vi samlat in fantastiska fotografier, tidningsurklipp och berättelser.  Men vi är inte nöjda än, vi vill ha ännu fler berättelser! Vi håller också på att skaffa in tapeter och inredning till Ericainteriören. Även här hoppas vi på hjälp av Helsingborgarna. Vi behöver galgar från Erica, samt kläder, handskar och andra assessorer från 50-talet och början av 60-talet.

Till säsongsöppning 2017 öppnar vi upp interiören. Då kommer den inte vara helt färdig, utan arbetet med att fylla den med berättelser och kläder kommer att fortsätta framöver.

Hör av dig till oss om du vill hjälpa till! Tel: 0732-31 51 69. Mejl: bokning.fredriksdal@helsingborg.se. Nedtecknade minnen, galgar och kläder tar vi tacksamt emot i Kulturmagasinets reception.