Fredriksdal har öppnat butik

HW
Henrik Wilhelmsson

Nu kan du ta med dig en bit av Fredriksdal hem. Vid huvudentrén har det öppnats en hållbar entrébutik med unika produkter. Ett steg i att förlänga besökarnas upplevelse av Fredriksdal.

Den nya butiken ligger i huvudentrén. Butiken är i mångt och mycket baserad på återvunnet material från Fredriksdal. Kulturkortet träffade Weronica Timgren som är ansvarig för entrén på Fredriksdal och hon berättade att butikens utbud består av tre olika områden;  

– Sortimentet är indelat i tre olika områden kan man säga. Service, verksamhet och tema. Servicesortimentet är sånt som besökare kan behöva under sin vistelse till exempel paraply, picknickfilt eller sittunderlag. Verksamhetssortimentet är produkter och souvenirer som är unika för Fredriksdal. Det kan till exempel vara en Fredriksdalsvas eller en fröpåse med tips från trädgårdsmästaren. Den tredje kategorin är temasortimentet som helt enkelt följer det tema Fredriksdal har för året. I år är temat äng och besökaren kan till exempel köpaängsfröpåsar.

Så tanken är alltså att produkterna ska inspirera till kreativitet, uppmuntra till att spendera tid utomhus och att man ska få med sig lite Fredriksdal hem. En grym ide tycker vi och att Weronica, och dom anställda i entrén, är entusiastiska över tillskottet går inte att ta miste på; 

– Det är en butik med massor av härliga berättelser. Varje produkt finns i butiken av en speciell anledning och det känns jätteroligt att vår duktiga personal ska få dela med sig av sitt kunnande och engagemang till besökarna.

Som vanligt knallar du med kulturkort in gratis på Fredriksdal och missa då inte den nya fina butiken i huvudentrén. Vem vet, kanske blir ett besök redan till nationaldagen?

Trevlig helg.

Foto: Anna Bank